Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Det finns mycket att göra i Rom som gör att man vill återvända gång på gång. Vi har listat tio saker med den italienska huvudstaden som får våra hjärtan att slå lite snabbare.

 

1. Pasta Cacio e Pepe

Den enkla och traditionella pastarätten från Rom har plötsligt blivit hipp och trendig. Och det enkla är ofta väldigt gott! Pasta med svartpeppar och pecorinoost låter inte särskilt avancerat, men alla som provat att laga den vet att det är en konst att få till den rätta konsistensen och smaken. Den goda pastarätten finns numera på de flesta restauranger i Rom och ingen annanstans smakar den lika gott.

 

2. Spanska trappan

Ta en paus och titta på omgivningen från något av de 136 trappstegen. Utsikten över livliga Piazza di Spagna och den lyxiga shoppinggatan Via Condotti är ett bra tidsfördriv samtidigt som trötta ben och fötter får lite välbehövlig vila under upptäcksfärden bland alla sevärdheter i Rom.

 

3. Kvällspromenad längs Tibern

Rom kan upplevas som hektiskt och intensivt. Ett utmärkt sätt att varva ned och ladda batterierna är att ta en kvällspromenad längs Tibern. Att gå längs kajerna är både rofyllt och vackert. Och väldigt romantiskt!

 

4. Glass i stora lass

Kanske är den italienska glassen den allra godaste? För många italienare är det obligatoriskt att köpa glass efter middagen. Det kanske inte är det allra hälsosammaste sättet att avsluta kvällen efter att ha intagit en bastant italiensk middag, men det är onekligen mycket svårt att motstå!

 

5. Trastevere

I den charmiga medeltida stadsdelen Trastevere trängs historiska byggnader med trendiga barer, smala gränder och – till och med – en bio som bara visar utländska filmer. Många stadsbor lockas dit endast för Bar San Calisto och den lokala ölen Peronis.

 

6. Stora pizzabitar

Pizza al taglio, att köpa favoritpizza i stora, fyrkantiga bitar, har sitt ursprung från Rom. Hur mycket du betalar beror på vikten. Så – vad sägs om ett par hekto capricciosa eller marinara?

 

7. Pantheon

Få platser är lika mäktiga som Pantheon! Många stadshus, bibliotek och universitet världen över har genom århundradena inspirerats av Pantheon. Med sin gigantiska halvsfäriska kupol är det världens bäst bevarade romerska byggnad.

 

8. Nasoni

Sedan 1874 kan lokalbefolkningen och turister dricka färskt och kallt vatten ur någon av de drygt 2500 nasoni, dryckesfontäner, som står utplacerade över hela staden. Ett både gott, gratis och miljövänligt alternativ till vatten på flaska.

 

9. Mångsidiga Campo de’ Fiori

En av Roms riktiga pärlor är torget i distriktet Parione. Tidigare var torget platsen för hästkapplöpningar och avrättningar. Idag går det lugnare till här, även om marknaden som huserar här är både välbesökt och livlig.

 

10. Doften av kaffearom

Det är svårt att få tag i en godare kopp kaffe än i Rom. På det historiska kaféet Sciascia Caffè serveras den populära cappuccinon med en klick choklad – något som över två tusen personer njuter av varje dag. Blir det din tur snart?

 

Molto bene! Kanske dags att rikta blicken mot Rom och boka en flygresa?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP