Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa är de öar vi allt som oftast förknippar med Kanarieöarna. Hit har svenskarna rest för att bo på all inclusive-hotell och njuta av sydligare breddgrader sedan charter myntades som uttryck. Men Kanarieöarna är mycket mer än charter och all inclusive – här finns öar du kanske aldrig hört talas om. Öar som för länge sedan upptäckts men som ännu inte blivit exploaterade av turister.

 

Låt oss presentera Kanarieöarnas dolda pärlor: La Gomera, La Palma och El Hierro.

 

La Gomera

La Gomera

La Gomera är den näst minsta av Kanarieöarna och förknippas ofta med dess fantastiska natur och golf som ön har att erbjuda. Den vackra ön består av berg, djupa raviner och magiska skogar. Här hittar du sagolika små byar och gröna dalar med terrassodlingar som klättrar längs bergssidorna. Vid de utmärkande terrassodlingarna odlas vindruvor, tomater och bananer av öns lokalbor och bönder.

 

La Gomera spelade en mycket viktig roll under Columbus tid: det var från öns huvudstad San Sebastian som den store upptäckaren år 1492 begav sig ut på den resa som skulle komma att ändra kartorna. Med tanke på det är det konstigt att ön inte är mer känd än vad den är idag, och att den håller så pass låg profil som den gör.

 

La Gomera är det perfekta resmålet för dig som helst håller dig borta från turistfällor och fullsmockade stränder men som gärna njuter av naturen, havet, golfen och den speciella upptäckarandan som vilar i luften. På La Gomera finns allt, utan alla.

 

Du når ön via färja från hamnen Los Cristianos på Teneriffa, eller med en kort flygresa från Teneriffas flygplats Norte.

 

La Palma

La Palma

Den höga och vackra ön är av många ansedd som Kanarieöarnas vackraste. Dess svindlande skönhet beror kanske just på att ön är en av världens brantaste, där blomsterfyllda balkonger och kolonialistisk arkitektur kombineras med gröna skogar och turkosblått hav. Till La Palma lockas fotografer från alla världens hörn.

 

I huvudstaden Santa Cruz, som även kallas Little Havana, råder en härlig latinamerikansk stämning som är svår att ogilla. På La palmas högsta punkt hittar du också en av världens bästa platser för stjärnskådning: Observatoriet Roque de Las Muchachos. Härifrån återges information från avlägsna galaxer. Besöker du La Palma är det nästan ett måste att ta sig till öns högsta punkt för att skåda stjärnorna. I övrigt är dina måsten få, njut ostört av den färgstarka huvudstaden Santa Cruz och den nästan alltid lika bedårande utsikten som ön erbjuder.

 

Du når ön smidigast genom inrikesflyg från Teneriffa.

 

El Hierro

EL Hierro

Den minst exploaterade, till ytan minsta och mest avlägsna kanarieön är El Hierro. Trots det vilar ön på en fascinerande historia som ger känslan av att befinna sig på världens ände. El Hierro är ön som innan Greenwich var punkten for nollmeridiaden. Dess ikoniska vinbärsträd som växer längs med öns klippor gör känslan ännu mer påtaglig.

 

På El Hierro blomstrar inte bara vinbärsträden, här frodas även havslivet. Ön har en påtaglig nautisk stämning och är en av kanarieöarnas absolut mest populära plats för dykning. För dig som gillar att vandra under goda omständigheter och på bra underlag är El Hierro the place to go. Här hittar du Kanarieöarnas mest välmarkerade leder – som också är nästintill tomma på folk.

 

Du når El Hierro antingen via färja från Teneriffas hamn Los Cristianos eller med flyg från Teneriffa eller Kanarieöarna.

 

Nu är du redo att upptäcka Kanarieöarna du inte visste fanns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP