Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min. läsning

Malaysia är ett resmål med många ansikten, från pulsen i Kuala Lumpur till Langkawis paradisstränder och Borneos djungler. För dig som ska resa till Malaysia vill vi tipsa om några pärlor du absolut inte vill missa i Malaysia.

 

1. Langkawis solnedgångar

Solnedgång över en strand på Langkawi

Langkawi är en ögrupp med många fantastiska stränder som är som gjorda för en smekmånad, ett strandbröllop eller kanske bara en romantisk dejt.

 

2. Borneos djungler

shutterstock_102696650

Är du en djur- och naturälskare är ett besök i Borneos djungler ett måste. Här kan du stöta på allt från näsapor och orangutanger till sköldpaddor och dvärgelefanter. På Borneo finns arter man inte hittar någon annanstans och ett besök i regnskogen får dig garanterat att längta efter fler.

 

3. Gunung Kinabalu

shutterstock_243067522

I Kinabalus natinalpark tronar Malaysias högsta berg Gunung Kinabalu 4095 meter över havet. Nationalparken finns med på UNESCOs världsarvlista och längs bergets sidor växer tusentals olika orkidesorter.

 

4. Grottorna i Gomantong

Grottorna i Gomantong på Borneo - Malaysia

Vill du besöka ett hem för tusentals fåglar, insekter och fladdermöss ska du bege dig till de häftiga grottorna i Gomantong på Borneo, ett av Malaysias största grottsystem.

 

5. Den flytande moskén

Den flytande moskén i Kuta Kinabalu - Malaysia

Den flytande mosken i Kuta Kinabalu öppnades så sent som år 2000 men är redan ett guldkorn för fotografer världen över. Mosken är delvis omringad av en konstgjord lagun vilket ger illusionen av att den faktiskt flyter på vattnet.

 

Här hittar du flyg till Kuala Lumpur i Malaysia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP