Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Sommaren sjunger på sista versen och snart är hösten här på riktigt. Och det finns väl ingen årstid som gör sig bättre för en weekendresa än hösten. Vi har kollat bokningsstatistiken och det här är de weekendstäder som bokas mest just nu.

 

London

Grillade korvar på Borough Market

En anledning till att London håller tätpositionen som vårt käraste weekendresmål är såklart att det är billigt att resa dit. Det går ett oräknerligt antal flyg i veckan till London vilket håller priserna nere. Väl i London finns ju också hur mycket som helst att roa sig med oavsett om en gillar modern konst, eko-marknader, udda klubbar eller bara vill se den blå dörren i Notting Hill.

 

Köpenhamn

Cykel framför ett hus i Köpenhamn

Köpenhamn är vår Nordiska favorit året runt. Lite gemytligare, lite fler cyklar och förstås en massa Michelinstjärnbeströdda restauranger. Köpenhamn är nära och alltid värt ett besök, iallafall om en får tro våra kunder.

 

Berlin

En fusion av gammalt och nytt är Berlinmuren ett bra exempel på

Berlin är en annan sån där favoritstad som ständigt dyker upp på topplistan, det är en lagom lång flygresa till ett lagom lågt pris samtidigt som det finns oändligt mycket att se och göra där. I Berlin blandas nutidshistoria med urban modernitet på ett alldeles eget sätt.

 

Barcelona

I Barceloneta hittar du kanske Spaniens godaste pizza. NAP heter stället

Den bästa årstiden för ett besök i Barcelona är på hösten när de värsta turisthordarna har lämnat staden. Det är inte lika trångt på stranden trots att vattnet fortfarande är badbart, sommarvärmen hänger kvar och det är perfekt för att sitta ute halva natten med vin och tapas.

 

Amsterdam

Amsterdams kanaler i höstfärger

Amsterdam på hösten är fantastiskt och stadens storlek gör att man hinner se och uppleva mycket på en helg. Hyr en cykel eller upplev staden från en spårvagn. Passa på att besöka Heinekens bryggeri som nu är ett interaktivt museum eller botanisera på Waterloopein som är Amsterdams största loppmarknad.

 

Paris

Ett lejon blickar ut över ett höstigt Jardin de Luxembourg

Av alla weekendstäder i världen måste väl Paris vara nummer ett? Som talesättet säger – Paris är alltid en god idé, och kanske lite extra så på hösten. Missa inte att besöka Montparnassekyrkogården där en hel rad celebriteter ligger begravda eller kolla in Parisarnas egen favoritsnabbmatskedja Leon de Bruxelles som har moules frites som specialitet.

 

München

Män som dricker öl på Oktoberfest i München

Är du bara det minsta förtjust i öl så är ju ett besök på Oktoberfest i München ett måste. I år infaller festligheterna redan i slutet av september men vem bryr sig om sådana petitesser som datum.

 

Malaga

Utsikt över Malaga från det gamla fortet Gibralfaro

I Malaga skiner alltid solen, eller ja nästan iallafall. Med en medeltemperatur på 27 grader i september och 22 i oktober kan man ju lätt förlänga sommaren genom en liten tripp till spanska solkusten.

 

Istanbul

Taket på den blå moskén i Istanbul

De senaste åren har Istanbul seglat upp som en av de mest populära weekendstäderna vilket inte är så konstigt. Istanbul erbjuder något för alla med kultur, shopping, bra restauranger och en fantastisk atmosfär bara en kort flygresa bort.

Har du någon favoritstad som passar bra för en weekend?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP