Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Säg Malaga och många får en bild av en pittoresk liten fiskeby på spanska solkusten. Pittoresk ja, men Malaga är faktiskt Spaniens sjätte största stad som råkat begåvas med en strand men också mycket mer som en storstad kan erbjuda. Över 30 muséer, hotell med poolterasser på taket och massor av god mat. Blanda det med gubbarna på bänken vid fiskehamnen så har du det bästa av Spanien på fyra timmars avstånd!

malaga city

Bo

Checka in ståndsmässigt nära hamnen på Molina Lario, kanske mest för att få tillgång till takterrasserna med pool och utsikt över havet. Hotellet är i övrigt ett ganska klassiskt 4-stjärnigt hotell med en mysig innergård där du äter god frukost.

Allt annat än klassiskt är Room Mate Valeria, ett boutiquehotell som gått all in på färg och randigt, som att vandra omkring i en herrpyjamas – en snygg sådan! Hotellet har också en populär restaurang där det är en bra idé att boka bord i förväg, här köar Malagas hippa för den japansk-medelhavs-crossover-maten. Även Room Mate Valeria har en takterrass med solsängar och en liten pool att ta ett snabbt dopp i.

room mate valeria

För ett ännu mer excentriskt boende, boka Patio 19 i gamla stan, som att kliva rakt in i en Almodovar-film. Hotellet är smyckat med gamla flamencoklänningar, blommor och spetsar, mycket färg på väggarna och rutiga stengolv. Enklare standard men garanterat en rolig upplevelse för 40 Euro per natt i en vacker del av staden.

patio 19 malaga

Göra

När ni installerat er är det dags att uppleva lite kultur, det har den här staden gott om. Av de över 30 muséerna som finns här är Centre Pompidou Malaga det senaste. Paris välkända Centre Pompidou har öppnat sin första filial utanför Frankrike här och bara den färgglada glaskuben som utgör entrén är värt ett besök i sig. Här inne hittar du permanenta och tillfälliga utställningar med modern konst, verkstad för barn och en restaurang med lunchmeny och fika.

centre pompidou malaga

Men självklart är Picassomuseet, stans stolthet, ett måste med över 200 skulpturer, teckningar och andra verk av konstnären med stort P. Muséet erbjuder också många små konserter, poesikvällar och annan kultur, spana in det aktuella programmet på hemsidan. Självklart finns också ett café med mysig terrass att landa på med alla kubistiska intryck.

picasso malaga

Äta och dricka

Om du föredrar att äta och dricka dina kulturella intryck istället bokar du med fördel en tur med Spain Food Sherpas. En fyra timmar lång tur på marknader, tapasbarer och delikatessbutiker där du får smaka dig igenom stan. Guiderna pratar engelska och garanterar att ingen går hem hungrig.

För en mer stillasittande matupplevelse, så ta dig till El Cabra på stranden Pedregalejo. En restaurang vid hamnen som inte ser mycket ut för världen men som gör det absolut bästa av dagens fångst. Framför terrassen står en gammal eka omgjord till grill på det mest kreativa sätt som skulle få vilken hipster som helst att bli avis. Båten är fylld med sand och vid den öppna elden sticker de ner spett och grillar sin specialitet espeto de sardinas. Njut dem bland de lokala familjerna som intar restaurangen med tre generationer vid samma bord.

el cabra

Har du fått tillräckligt med inspiration för att bli ett med Malaga säger vi bara buen viaje!

Boka flyg till Malaga nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP