Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Ta en London-weekend i konstens tecken i höst! Sara Andy Ludvigsson som i dag jobbar på Galleri Andersson/Sandström i Stockholm har bott och jobbat inom konstvärlden i London i flera år. Här kommer hennes bästa tips på vad du inte får missa i den brittiska huvudstaden i höst! 

london bridge

För att komma i rätt stämning med din konstnärshelg checkar du in på Green Rooms som ligger i Wood Green. Konstnärer och andra kreativa själar får ”preferential rates” men även för dig som bara är på besök i den konstnärliga världen är priserna oerhört blygsamma med London-mått mätt. I hotellet huseras också restaurangen ”I should be souvlaki”, bara en sån sak. Utöver det så kan du ta del av spelningar, utställningar eller workshops i hur man odlar i gamla bildäck, allt får plats på Green Rooms

green rooms london

Tate Britain – Rachel Whiteread

tate britain london

Tate Britain öppnade 1897 och har i dag även Tate Modern, Tate Liverpool och Tate St Ives i sin familj. Nu visar de Rachel Whiteread, en av Storbritanniens största moderna konstnärer som jobbar med industrimaterial till sina skulpturer.

Pågår till 21/1 2018

Inträde 15 pund

Inträde + trerättersmiddag 45 pund

Öppet varje dag

National Portrait Gallery –  Taylor Wessing Prize

National Portrait Gallery londonDet 161 år gamla museet har legat på olika ställen genom historien men huserar nu i en pampig byggnad ett kvarter ifrån Trafalgar Square. Varje år visar de vinnarna i den prestigefyllda fototävlingen Taylor Wessing Prize, dit vem som helst över 18 år kan skicka in sitt bidrag. Årets vinnare utses den 14 november och två dagar senare öppnar utställningen.

Pågår till 4/2 2018

Inträde 6 pund

Öppet varje dag

The Barbican Centre – Jean-Michel Basquiat

The Barbican center londonThe Barbican Centre är ett hus fullt av kultur i form av musik, film, konst och litteratur. Nu visar de en unik konstnär, Jean-Michel Basquiat, som också var poet, DJ och musiker och som samarbetat med Andy Warhol, Keith Haring och Blondie. Han dog blott 28 år gammal i New York 1988 men hann göra ett stort intryck och avtryck på sin omvärld.

Pågår till 28/1

Inträde 16 pund

Öppet tis–sön

Southbank Centre – Antony Gormley

southbank centre londonSouthbank Centre är också en plats för många olika kulturella uttryck – här presenteras över 5000 olika event om året med konst, musik, dans och samtal. Just nu pågår en unik utställning i en av konsthallarna, sammansatt av konstnären Antony Gormley. Han visar konst som producerats i brittiska fängelser, vårdinrättningar och boenden för asylsökande. På temat ”Storbritanniens rättssystem” har konstnärerna fått skapa fritt i ord, bild, musik och design.

Pågår till 15/11 2017

Inträde gratis

Öppet varje dag

 

Nu är det bara att packa baskern och ge sig av: Londons späckade konstscen väntar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP