Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Har du tänkt dig en rejält blöt semester kan Europa erbjuda det mesta inom vattensport. Med både Medelhavet och Atlanten till förfogande lovar vi att du inte ska behöva hålla dig på land en minut på semestern.

vattensport

Surf

Hela Portugals kust är i princip en enda lång lekstuga för surf-dudes med brädan som sin bättre hälft, men en timme norr om Lissabon ligger ändå surfarnas nirvana, Nazaré. Här slog surflegenden Garret MrNamara världsrekord 2011 när han surfade den hittills största, uppmätta vågen. Vill du känna på havets krafter här finns det massor av surfskolor som kan guida dig till den delen av stranden som passar alltifrån rookies till proffs.

surf

Vindsurf

I byn Pissouri på Cyperns sydkust kan du få rejält med vind i seglen. Här kan du både vindsurfa och Kitesurfa, nybörjare håller sig inne i viken medan gamla surfrävar kan ta sig ut en bit för rejäl fart och höga hopp. Efter en dag på vågorna klättrar man lite högre upp i byn för restauranger och barer med utsikt över havet. På onsdagar utlovas det även dans på torget, de gamla grekerna kan man lita på.

vindsurf

Dykning

Om du gillar dykning och välbevarade vrak kommer du älska Tabarka, en skatt från andra världskriget utanför Skottlands kust. 1919 sänktes fartyget för att blockera ubåtar och sen dess har det legat välbevarat på 18 meters djup. Med klart vatten och rikt djurliv är det här ett av de mest hyllade vraken att dyka vid. Båtar från Stromness och Kirkwall tar dig ut till dykplatsen.

dykning

Forsränning

På Lechfloden i Österrike kan du kombinera forsränning med en vansinnigt vacker naturupplevelse. Floden flyter genom naturreservatet Lechtal som är ett av de mest orörda alp-områdena i Europa. Styrkan på strömmen i vattnet är två på en sex-gradig skala så här kan man även sätta barn, nybörjare och en småskraj farmor i gummibåten.

forsränning

Paddling

Som pricken över i:et ligger Gozo precis ovanför Malta mitt i Medelhavet. Med vatten så turkost att det ser snudd på photoshoppat ut är det här den optimala platsen att glida fram i en kajak. Upplev den klippiga kustlinjen från utsidan och missa för allt i världen inte att ha med dig cyklop och snorkel, kristallklart är en blygsam beskrivning av Medelhavet just här.

paddling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP