Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Här kommer våra bästa spaningar om vilka resmål som blir de hetaste destinationerna 2016. Listan är baserad på både spaningar om resebranschen och på vilka destinationer som ökade mest under förra året.

1# Chicago

 

chicago

De senaste åren har biljettpriserna till USA gått ner rejält. Idag går det att få tur- och returflyg direkt till New York, San Francisco och Miami för bara några tusenlappar. Under 2016 tror vi därför att fler amerikanska destinationer dyker upp som heta resmål. Vår bästa gissning är att Chicago, som ökade rejält 2015, fortsätter växa och blir ett av de hetaste resmålen 2016.

#2 Rhodos (och andra charteröar)

 charter

De senaste åren har vi sett en stor ökning av försäljning av flygbiljetter till klassiska charterresmål som Kreta, Kanarieöarna och Mallorca. Det är en trend vi tror håller i sig under året som kommer. För att bli ännu mer specifika tror vi på Rhodos, som med sin snabba ökning i popularitet under 2015, sticker ut bland de andra charteröarna.

3# Madrid

 

madrid

Spanien är ett favoritland hos oss nordbor och under 2016 tror vi att fler resenärer väljer den spanska huvudstaden över andra spanska städer. Det beror på att lågprisbolaget Iberia öppnar fler direktrutter från Skandinavien till Madrid. Med ökad tillgänglighet seglar därför Madrid upp som det tredje hetaste resmålet 2016.

4# Tallinn

 

tallinn

Ett av de resmål vi såg öka allra mest under 2015 var Tallinn där intresset för flyg fördubblades. Kanske beror det på att turister blivit bekanta med Tallinn via de populära kryssningarna och tar flyget inför sina andra besök. I vilket fall är Tallinn definitivt ett av 2016 hetaste resmål.

5# Poznań

 

poznan

Vi avslutar med det (kanske) mest oväntade resmålet. Poznań kommer med på listan på grund av en tydlig trend i ökat resande till Polen. Alla städer i Polen stiger i popularitet, och av dem är det Poznań som ökat mest under 2015. Det är kanske inte så konstigt för en så vacker stad med mycket historia.


Det var allt för de här spaningarna, hoppas de kan bli inspiration för dig som redan börjat fundera på var du ska resa 2016. Var det någon destination vi missade? Dela gärna med dig av dina spaningar inför 2016.

För dig som tänker boka resa redan nu i januari kör vi på Travellink vår januarikampanj. Här kan du komma till kampanjsidan. Trevligt resande 2016!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP