Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Topp 5 Puerto Rico

Puerto Rico är en karibisk pärla som lokalbefolkningen kallar för Isla del Encanto, den förtrollade ön på svenska. Med några av det vackraste stränderna i Karibien, en vilt skiftande tropisk terräng och en spännande historia förstår man varför Puerto Rico kallas för just den förtrollade ön. Det finns massvis med saker att se och göra i Puerto Rico men här har jag listat min topp 5.  

 

– Snorkla på Culebra

Playa Zoni
Playa Zoni

Culebra är en liten ö som tillhör Puerto Rico. Du kan ta dig hit med flyg eller färja men priserna skiljer sig ordentligt. Flyg ligger runt 120 dollar och färjan 4 dollar fram och tillbaka. Bästa sättet att ta sig runt på Culebra är att hyra en golfbil eller en Jeep. Ön är liten och du kan åka runt hela ön på en dag. Snorkling är bra på de flesta stränderna och har du tur så ser du även sköldpaddor när du snorklar.
Playa Flamenco är en strand som ständigt rankas som en av världens tio bästa stränder av olika hemsidor så som Tripadvisor, CNN, Discovery Channel med flera. Sanden är ljus och mjuk och vattnet kristallklart. Jag hade däremot en annan favoritstrand och det var Playa Zoni som ligger på östra delen av Culebra. Zoni är lång och rak och har en idyllisk utsikt över Cayo Norte, Isla Culebrita och även Charlotte Amelie vid horisonten. Här är du mer eller mindre själv i jämförelse med Playa Flamenco och det är härligt och fridfullt.

 

– Bioluminescent Bay, Vieques

Bioluminescent Bay
Bioluminescent Bay

Längs kusten på Vieques är den mest spektakulära Bioluminescent Bays i världen. Här paddlar man kajak och mikroorganismer i vattnet blir självlysande vid rörelser vilket innebär att paddeltagen gör så att det blir spår av blått ljus vilket är något otroligt vackert.

 

– Se solnedgången i Rincón

Underbara färger i Rincón
Underbara färger i Rincón

Rincón ligger inbäddad längs västkusten och har vackra solnedgångar och kallas inofficiellt för ”staden av vackra solnedgångar”. Varje kväll när solen sjunker lågt på horisonten lyser himlen med en explosion av rött, orange och guld toner. Solnedgången ser man från alla Rincóns stränder.

 

– La Cueva Ventana och Playa Poza del Obispo, Arecibo

Otrolig vy från fönstergrottan "La Cueva Ventana"
Otrolig vy från fönstergrottan ”La Cueva Ventana”
Playa Poza del Obispo
Playa Poza del Obispo

La Cueva Ventana översatt till Fönstergrottan på svenska är en förtrollande kalkstensgrotta som är inbyggd i sidan av en klippa. Efter 10-15 minuters vandring inne i grottan kommer man fram till det så kallade fönstret där man har en enastående utsikt över natursköna vyer och man ser ut över hela dalen.
Playa Poza del Obispo är en av de häftigaste stränderna i Puerto Rico. Stranden är stor och är omringad av berg med vågor som slår högt. Det finns en mindre vik där berg omringar vad som liknar en pool och här badar folk när vågorna är för stora.

 

– Old San Juan

Kyrkogården Santa María Magdalena de Pazzis ligger precis intill Castillo San Felipe del Morro och är granne med havet
Kyrkogården Santa María Magdalena de Pazzis ligger precis intill Castillo San Felipe del Morro och är granne med havet

Ta en heldag och vandra runt i Old San Juan. Här finns massvis av historia, mysiga gränder och vackra färgglada byggnader. Castillo San Felipe del Morro är ett fort som ligger på toppen av Old San Juan. Utsikten mot havet och bukten är fantastisk och det finns massvis av historia att hämta här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP