Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Det finns många stränder runt om i världen som är populära av exakt samma skäl: kristallklart vatten och vit sand. Men det finns också stränder vars charm inte främst ligger i utseendet, utan i djuren som bor där.

Eller vad sägs om att simma tillsammans med grisar, flamingor eller kanske med pingviner? Det är några av de upplevelser som väntar dig på de här stränderna!


Pig Beach: Bahamas

Ingen vet exakt hur grisarna lyckades ta sig till den här avlägsna ön, men det är lätt att förstå varför de bestämde sig för att stanna: behaglig temperatur, klart vatten och gott sällskap… Så vem kan klandra dem?

Pig Island ligger i Exuma, som är en del av Bahamas skärgård. Här finns ungefär 20 vilda grisar och griskultingar som älskar att bada och hänga på stranden. De gillar dessutom att bli klappade, matade och underhållna av nyfikna turister.

 


Flamingo Beach: Aruba

Ungefär 300 meter från Arubas kust ligger Renaissance Island, en ö befolkad av flamingor. Den lilla ön är ett populärt utflyktsmål för turister som gärna solar och badar tillsammans med de märkliga fåglarna.

Flamingorna umgås avslappnat med besökarna, och kan till och med komma fram och tigga mat.

 


Turtle Beach: Akumal, Mexiko

Många havssköldpaddor väljer att lägga sina ägg längs Mexikos kust, och de simmar ofta tusentals kilometer varje år för att komma tillbaka till samma plats. Akumal på Mexikanska Maya-rivieran är en av de platserna.

Här kan du simma tillsammans med de förhistoriska varelserna om du bara följer en enkel regel – håll ett avstånd på tre meter. Glöm inte att du är på besök i deras hem, och att de förtjänar lugn och ro.

 

Om du har riktig tur kanske du får se några av de minsta sköldpaddornas första steg mot havet!


Penguin Beach: Boulders Beach, Sydafrika

Pingviner är märkliga små djur, och visst påminner de lite om människor?

På Boulders Beach, som ligger 42 kilometer från Kapstaden, bor en hel koloni vilda pingviner. Om du besöker ön har du en unik möjlighet att se dem njuta av vattnet och klipporna.

 


Pony Beach: Assateague Island

I Assateague Islands nationalpark i Maryland lever över 300 vildhästar. Här kan de leva som kungar: äta när de vill och leva i familjer.

Man vet inte riktigt hur hästarna tog sig hit, men det sägs att de antingen simmade dit från ett förlist skepp eller att de tillhörde nybyggarna som tog över ön. Oavsett vad som hände har hästarna anpassat sig till sin nya miljö, där de idag lever ett fridfullt liv.

 


Monkey Beach: Koh Phi Phi, Thailand

Den här stranden är fantastisk precis som den är, men aporna som bor där samlar ännu fler poäng.

 

Strandens apkoloni underhåller dig gärna med sina lekar, och ja, du bör se upp med mat och färgglada saker. Apor har väldigt långa armar, och de är imponerande snabba.

Monkey Beach ligger bland Phi Phi Islands klippor, och om du vill kan du gå i land och träffa de vänliga aporna. Om du tycker att de är lite läskiga så går det även bra att titta på dem från båten.

 

Vet du några andra stränder där man kan träffa spännande djur? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP