Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

En eftermiddag i skuggan med bris från havet och en god bok, låter det som avkoppling för dig? Ta chansen att komma tillbaka från semestern med nya kunskaper, ny inspiration eller kanske med en klassiker i bagaget. Här kommer våra bästa boktips för sommaren!

 

 

Återstoden av dagen, Kazuo Ishiguro

Det bästa sättet att kunna slänga dig in i debatten om årets nobelpris i litteratur är att ha koll på den förra. Kazuo Ishiguro, svårt att säga, lätt att tycka om. Hans senaste roman ”Begravd jätte” kom ut 2015 och var Ishiguros första bok på 10 år. Ett äventyr i 500-talets England med fantasyinslag och en borttappad son. Hans två succéer som också blivit film ”Återstoden av dagen” och ”Never let me go” är två andra karameller att slöa i solstolen med.

 

Mitt år som nomad, Emil Sergel

Frilansjournalisten Emil Sergel gjorde det som många drömmer om, han sålde allt, köpte en surfbuss och gav sig ut i världen under ett år. Med den här baksidestexten är det svårt att inte bli nyfiken. Ett år där han kommer att utmana sina gränser och springa sitt första ultramarathon, hångla med en bushpilot i den indonesiska djungeln samt lyckas tjäna ett par hundra tusen kronor på några veckor efter att precis ha beslutat sig för att inte jobba så mycket.

 

Och bilen går bra? Niklas Källner

Är du en av dem som drar dig för att gå på mingelpartyn eller ta hissen på jobbet för undvika den eventuellt pinsamma tystnaden? Räds icke längre, här är din bibel i ämnet kallprat! Niklas Källner, reporter känd från Skavlan där han ställer alla möjliga och omöjliga frågor till folk på stan i sina populära inslag. Här bjuder han på handfasta tips, anekdoter och intervjuer mer andra experter i ämnet.

 

Stolthet och fördom, Jane Austen
Ingen semester utan klassiker och ingen klassiker utan Jane Austen. Stolthet och fördom har allt – omöjlig kärlek, familjemedlemmar som lägger sig i ditt liv, klassproblematik och krångliga förvecklingar. Som vilken sommarsemester som helst helt enkelt.

 

Känn igen 250 djur och växter, Björn Bergenholtz

Utmana varandra i familjen att lära er något nytt på semestern. Ta chansen att bli expert på svampar, fåglar, blommor och fjärilar. Kanske har du redan kallprats-problematiken för resten av livet med dina nya kunskaper?!

 

Nu är det bara att fundera ut var den bästa läsplatsen finns nånstans, hitta inspiration bland våra reseguider här på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP