Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Nice är den gemytligare lillasystern på franska Rivieran. Visst finns det lyx som i Cannes med även ett mer avslappnat kvartersliv. Här får du fem tips på bad, mat och boende bortom de klassiska turiststråken.

 

Bästa – slipp turisterna

Okej, man är en av dem själv, turisterna, men ibland vill man ju bara smälta in med the locals på semestern. Rue Bonaparte kallas ibland för ”Lilla Marais” efter bohemkvarteren i Paris. Gatan ligger några kvarter upp från hamnen och kantad med små barer och restauranger. På Pinxcho hittar du opretentiös fransk mat i en mysig miljö där alla verkar vara ett enda stort kompisgäng bland udda blommiga lampor och pin-up tavlor på väggarna.

 

Bästa – spana på folk

Les destilleris ideales har ett brett utbud av öl, inte helt vanligt i detta traditionella vinland. Deras uteservering är också perfekt för att titta på folk, det här är kvarter där ”Nicarna” själva hänger. Självklart har de vin också, och trevliga chark- och ostbrickor att dela på

 

Bästa – strand utan trängsel

Bara fem minuters promenad från den stora stranden ligger Coco beach lite undangömt mellan klipporna. Här finns det stora släta klippblock att njuta av solen på och det turkosa havet bjuder in till snorkling. Har du inte gjort egen matsäck finns Coco Beach Restaurang som har varit experter på att servera det bästa från havet i 80 år.

 

Bästa – hipsterkaffet

Att både cyklar och kaffe verkar vara något för hipsters har inte gått fransoserna förbi. På Café cycliste kan du både få dig en välgjord kaffe och plocka med dig en ny cykel. Reservdelar och tillbehör är det också gott om. Inredningen skulle passa in på vilket ställe som helst på Södermalm, här kan du känna dig som hemma.

 

Bästa – bo flott och prisvärt

Villa Vermorel är ett vackert 1800-tals hus som ligger uppe på höjden vid Parc de Mont Boron. Med otroliga mosaikgolv, gamla träsängar och oslagbar utsikt över viken bor du kungligt till ett bra pris. Njut den hemgjorda frukosten i trädgården eller på terrassen, det ändå som är tråkigt med Villa Vermorel är att checka ut!

 

Känner du dig redo för en vår-weekend i Nice? Oui oui!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP