Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Det blir alltmer populärt att ta semester och koppla av med sin favoritaktivitet och komma hem både utvilad och i bättre form. Varför inte varva sol och bad eller shoppingsemestern med löpning, golf, surf eller ridning. Här kommer fem olika tips på aktiva semestrar att minnas länge.

 

1. Cykel <3 Italien = sant!

Med hjälp av lite fantasi och upptäckarlust kan du kombinera din alldeles egna aktiva semester. Säg att du gillar att cykla, vem gör inte det, och säg att du gillar Italien, vackra omgivningar och fantastisk mat att återhämta dig med. Då kan du till exempel bo här (Hotel Isola Verdehyra cykel här (Garda Bike Shopoch hitta en rutt som passar din dagsform här (bikermap.net). Sen kan du alltid äta middag här (Madonna Delle Vittorie) men det är ju en smaksak förstås, en del har ju svårt för terasser med utsikt över Gardasjön. 

 

2. Semester med swing

Om du vill bättra på swingen på semestern finns det två banor som är rankade som de vackraste och bästa i världen. Pine Valley Golf Course i New Jersey ligger en halvtimme utanför Philadephia på den amerikanska östkusten. Här får man varken rädas vatten- eller bunkerhinder, banan är uppbyggd på många små öar. Med två och en halv timme till New York går det utmärkt att kombinera swingarna med shopping på 5th Avenue!

 

Vill man inte ta sig över Atlanten för vattenhinder ligger Royal County Down Golf Course på Nordirland också högt på listan för världens bästa banor. Grundad 1889 ligger den i otroliga miljöer som sägs ha inspirerat CS Lewis till Narnia böckerna. Banan är över 2 mil lång så sätt på dina mest bekväma golfskor och ge dig ut på en heldag.

 

3. Yoga surfa äta sova

Att kombinera olika träningsformer för att förbättra sin prestation och för att varva puls med nedvarvning blir allt mer populärt. Surfing och yoga, låter det som en vinnande kombo?! Det är det, särskilt när man kan väcka kroppen med yoga i soluppgången på ett tak med havsutsikt och sen sträcka ut trötta surfmuskler efter en dag i vågorna. På Surf Star i Agadir i Marocko är det precis det du gör, på precis den nivån där du är, veteran eller rookie, både yogan och surfen finns på alla nivåer. Det finns också oljemassage att boka och hammam i närheten för ännu mer avkoppling. 

 

4. Maxa träningen på Mallis

Är du en allätare när det gäller träning kan du styra mot Mallorca, hotellet Robinson Club Cala Serena närmare bestämt. Här finns allt från natur att springa och cykla i, tennis- och golfbanor, gruppträning och vattensport. I deras Wellfit Oasis finns yoga, spa, bastu och möjlighet till en massa sköna behandlingar för trötta muskler. Med tre restauranger och flera barer är det ingen som kommer att stoppa dig från att ta en drink på taket med havsutsikt heller. 

 

5. Galopperande frihet!

Semester på hästryggen är en dröm för många. Upplev vackra Skagen på norra Jylland, här är det tillåtet att rida på stranden året om! Checka in på en klassisk dansk gård med halmtak och korsvirke och spendera dagarna på islandshästarnas stabila ryggar. Gården har egen gårdsbutik där de säljer grönsaker och annat från den egna odlingen, som det självklart lagas god mat på till gästerna också.

 

Sugen på att komma hem i bättre form efter semestern för en gång skull? Boka ditt nästa äventyr nu!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP