Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Semester är avkoppling, nya spännande platser men också oförutsedda händelser och kulturkrockar. Ladda upp för den bästa möjliga resan med våra fem bästa tips för en lyckad semester.

 

1. Extra kräm i fickan

Man kan lugnt säga att resandet förändrats med smartphonen, kartor, rekommendationer, kameran som är med överallt – vad gjorde vi utan mobilen på semestern? Men kom ihåg att mycket användning kräver mycket batteri, släng med en powerbank så du inte står utan batteri just när du skulle leta upp den bästa glassbaren eller ta en oförglömlig bild på solnedgången. Och glöm inte adapter så du kan ladda!

 

2. Plugga in och zoona ut

Man kan tyvärr inte gardera sig för allt på resan. Gråtande barn på flyget, papperstunna väggar på hotellet eller snarkande resesällskap – lösningen på alla dina ljudproblem stavas öronproppar!

 

3. Offline men aldrig nedkopplad

Ta till vara på mobilens offlinefunktioner när du är i luften eller i länder utanför Europa där datatrafik är dyrare än hela semestern. Ladda ner offline-kartor i Google maps, serier, filmer och poddar i förväg så är hela resan är säkrad!

 

4. Ta motgångarna med ro

Kolla upp vilka försäkringar du har inbyggt i din hemförsäkring eller på ditt betalkort. Det kan vara bra att veta vilken rätt till ersättning du har rätt till vid förseningar, sjukdom eller stöld innan du åker så slipper det extra stresspåslaget.

 

5. Underskatta inte en good old handskriven lapp

Vi är vana att förlita oss helt på vår mobil men ibland kan det faktiskt vara bra att vara analog och skriva ner saker på en helt vanlig papperslapp om mobilen skulle bli stulen eller sluta fungera av värmen eller bara ladda ur. Kan du till exempel numret till ditt resesällskap eller dina närmaste där hemma utantill? Skriv ner det, numret till ditt försäkringsbolag, numret där du kan spärra dina kort och även ditt passnummer kan vara bra att skriva ner om det skulle behöva spärras.

 

Nu är du ett reseproffs, bara att boka in nästa get-away!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP