Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Som Jerry Seinfeld en gång har sagt ”people are the worst”, just på flyget kan man ibland undra om det inte är sant ändå. Medresenärer kan göra resan till allt annat än ett nöje, vilka är de värsta beteendena? Vi har listat sex stycken, om du på något sätt känner dig skyldig till någon av dem, skärp dig.

 

1. Hatthylle-strularen

Resande innebär mycket väntan och kö. Just därför borde det vara varje medmänniskas plikt att se till att vara så smidig som möjligt, när det är möjligt. Alla verkar inte ha hajat det när de flyger, tillåt oss presentera hatthylle-strularen. De kliver på planet med en lång svans av människor bakom sig, de hittar sin plats och då börjar stöket. Upp med väskan, och så måste jag visst ta av mig jackan, å nej jag hade visst telefonen kvar i jackfickan, eller var det i väskan? Stopp och belägg, det där beteendet går inte hem. Organisera mera innan du kliver på, tro mig, du har haft tid på dig i boarding-kön. Gå i rask promenadtakt in i flygplanet, räkna ut att rad 25 kommer efter rad 20, kliv åt s i d a n och lägg sen upp det du ska ha på hyllan, sätt dig dig ner. Slappna av.

 

2. Plugga in, zoona ut

Det är tyvärr inte alla som är medvetna om vilka ljud de ger ifrån sig i det offentliga rummet. Lösningen på snarkningar, ändlösa konversationer om senaste bantningskuren från familjen Kardashian och billigt läckande hörlurar med dödsmetall stavas öronproppar. Eller brusreducerande hörlurar. Din egen ljudatmosfär på planet kommer göra resan ungefär 1000% mer behaglig.

 

3. Hörde jag fri bar?

Dags för mat, och fri bar, det är inte alla som kan hantera det. Nu ska det lilla lilla bordet maxas och du ser hur det där glaset med tomatjuice, varför man nu i hela friden ska servera det på flygplan, närmar sig dina vita semesterbyxor. Ska man behöva ha regnställ på planet, va, va?

 

  4. A eller B

 

Det finns två sorters människor, fönster eller gången. Man måste ha så pass mycket självkännedom att man vet vad man gör när man väljer plats. Hälsa på kompisar på andra raden, upp i hatthyllan en gång i kvarten, överaktiv blåsa – en gång för alla, sitt vid gången!

 

5. Ta fram drakföräldern i dig

 

Barn är framtiden, vårt hopp, vår glädje här i världen men de kan också vara fruktansvärt irriterande i instängda utrymmen. Det finns då tillfällen när du kanske ska slopa den där fria uppfostran och säga åt din åkomma att man faktiskt inte sparkar i ryggen, skriker, spelar spel utan hörlurar eller kör 100 meter häck i mittgången. Basta.

 

6. Snille och smak – även i luften

Det finns tyvärr fortfarande områden inom serviceyrket som får ta emot en smått förjäklig attityd. Visst du har betalat, ibland dyrt, för att sitta på det här planet och personalen är här för att ge dig service. Men det är ett givande och tagande, man hjälps åt, det är inte skandal att just din favoritwhiskey inte kan serveras gratis på 10’000 höjd, lite snille och smak får man faktiskt be om. Tänk på att just den flygvärdinnan kanske kan rädda ditt stackars liv om det händer nåt. Drick budgetwhiskey och va snäll.

Är vi överens om hur man beter sig på flygplanet nu? Bra, då kan du boka din nästa drömresa på en gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP