Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Maten, människorna, mañana-stilen – vad finns det att ogilla med Mexiko? Inte mycket, och lika hög puls det är i Mexiko City och Tijuana, lika fridfullt tillbakalutade paradis kan du hitta att vila ut på. Här kommer tre tips på ställen som bjuder på riktigt rofylld semester!

 

Barfota-ön utan avgaser

Om du längtar efter att lämna skorna på hotellet och leva sida vid sida med djur och en orörd strand har du kommit rätt. Här finns inga bilar, ta dig fram med moped, golfbil eller allra helst barfota i den vita finkorniga sanden. Den långsmala ön Isla Holbox ligger precis utanför Yucatánhalvöns östra kust, är 5 mil lång och 1,5 kilometer bred. Fördelningen strand, by och djungel är ungefär lika, men fokus ligger på naturen, djur och växtlighet får vara ifred. När det är säsong kan du se de stora sköldpaddorna komma upp på stränderna och lägga ägg, flamingos hänger alltid vid fiskebåtarna och leguanerna slappar i skuggan.

 

Om du vill ta dig ur hängmattan för en stund finns ett djur-rescue-center att hälsa på, klappa tama tvättbjörnar, klappa katter, hundar och andra djur som fått en andra chans. Refugio Holbox har ingen adress men fråga dig fram, alla bofasta vet vad du menar och kan hjälpa dig.

Med en så magisk miljö spelar det mindre roll var du väljer att bo, stranden och det turkosa havet är aldrig långt borta oavsett. Det finns en rad hotell som har en barnfri inriktning om du söker en extra stilla semester, annars finns allt ifrån hostels till lägenheter där du kan rå om dig själv. Fast varför skulle du det med alla ljuvliga restauranger och barer längs stranden och vid det lilla torget. Hur du än spenderar din tid på Holbox garanterar vi att det kommer kännas svårt att sätta på sig skorna igen och säga hejdå till barfotaön.

 

Surfparadiset värt resan

Puerto Escondido är en liten fiskeby som på senare år lockat till sig de lite mer nyfikna resenärerna som inte drar sig för lite mer svåråtkomliga semestrar. Hit går ingen charter direkt, det blir några byten av transportmedel men det är det värt, här trivs både surfare och globetrotters. En halvtimme upp längs kusten ligger Hotel Escondido, ett litet paradis direkt på stranden, inkilat mellan gängliga kaktusar, som det är lätt att bli kär i. Bo i en av 16 bungalows som alla har en egen liten pool eller hoppa ner i den 50 meter långa poolen som går längs med stranden. En blick på vågorna och du förstår snabbt varför surfarna inte kan få nog av det här stället. Är det någon annan vattensport som intresserar dig ordnar hotellet gärna det. När du kommer hem väntar nygrillad fisk på strandgrillen och de isade fruktjuicerna i olika färger står alltid redo i baren. Lägg dig i hängmattan, dra några längder i poolen och invänta stjärnhimlen i den mexikanska natten.

 

I himmelen säger fåglarna Coqui coqui

Den lilla byn Cobá ligger 50 minuter rakt in i djungeln från Tulum. Med knappt 1000 invånare, en arkeologisk utgrävning av en mayastad och en insjö är det en stillsam plats med ett hotell i världsklass. Precis vid sjön ligger Coqui Coqui, en liten del av himmelriket byggt av kalksten med inspiration av mayaruinerna. Spa-hotellet har endast fyra rum och fokus ligger på att återkoppla till naturen, i behandlingarna med naturliga ingredienser och på menyn i restaurangen. En privat yoga- eller pilateslektion, inga problem. Varva aktiviteter med återhämtning i de två poolerna, byggda även dem i kalksten. I den ovanligt välgjorda hotell-shoppen kan du köpa med dig känslan hem, ägarna av hotellet har nämligen även ett parfymeri med dofter inspirerade av naturen och tillverkar mexikanska hängmattor som du både kan slappa i på plats och köpa med dig hem. Och det vill du, den här känslan vill man spara och uppleva hemma, om och om igen.

 

Lockad mot Mexikos sydligare breddgrader nu? Skynda dig att boka en oförglömligt slapp semester, hasta la vista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP