Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Gran Canaria har tagit emot soltörstande turister i 50 år och varför skulle man sluta åka till detta semesterparadis? Vill du upptäcka något nytt på den inbjudande ön? Här kommer våra bästa tips lite vid sidan av stora hotellkomplex och all inclusive!

 

 

Bo på landet

Vill du uppleva den grönskande landsbygden på Gran Canaria kan du checka in på den ekologiska gården El Molino de agua. Med nio rum, en liten pool och en restaurang där det serveras grönsaker från den egna odlingen får du en helt annan upplevelse än nere vid semesterstränderna.

 

Eller i 70-tals nostalgi

Gillar du design och vill semestra som en karaktär i en bondfilm, checka in på Palm Beach hotel i Maspalomas. Ett fem-stjärnigt hotell helt inrett i 70-tals nostalgi och som lagt lite extra fokus på en bra restaurang och bar.

 

Bo som surfarna

Vill du bo billigt i Las Palmas, nära stranden och träffa nya människor är Big Fish hostel en höjdare. Enkla men fräscha rum, gemensamt kök, vardagsrum och takterass där det ordnas grillkvällar med utsikt över stranden. De erbjuder också gratis yoga och guidade turer i stan, cyklar och surfbrädor att hyra.

 

Bada bortom stranden 

Är du inte den som vill ha sand mellan tårna eller bara vill uppleva något nytt, åk till Las Salinas i Agaete. Naturpooler med kristallklart vatten, utrustade med stegar och oslagbar utsikt. Ta med eget parasoll om du vill ha skugga, här är det inte en enda palm att skyla sig under.

 

Det historiska Gran Canaria i Galdár

I en av de äldsta byarna på norra delen av ön kan du hitta många spår av det ursprungliga Gran Canaria. Bland annat på La Guanacha, en 24’000 kvadratmeter stor arkeologisk fyndplats med gravar, bostadshus mm. Det finns även ett museum, Parque Arqueológico de la Cueva Pintada, med välbevarade grottmålningar, Santiagokyrkan som klassas som den vackraste på Gran Canaria och ett stadshus med grund från 1700-talet.

 

Dags för en hike! 

Gran Canaria har mycket att erbjuda om du gillar att uppleva nya platser till fots. Här finns stigar och leder både för den inbitna bergsbestigaren och strosaren som mest vill njuta av storslagen utsikt. Och brant blir det på sina ställen, den hösta toppen, Pico de las Nieves, ligger nära 2000 meter över havet.

 

Ta dig vatten över huvudet 

Om du vill uppleva det rika djurlivet under vattenytan utan att bli blöt eller behöva tryckutjämna finns det ett utmärkt alternativ. Mönstra på en av de gula ubåtarna som går från Puerto Mogan så får du vrak och fiskar från första parkett.

 

En tur till vingården

Mitt på ön uppe i bergen ligger vingården Las Tirajanas som är väl värt ett besök. Terassodlningarna klättrar på bergsslutningana och i mitten ligger vineriet som är öppet varje dag för besökare. De producerar vitt, rött och rosé och erbjuder guidade turer av vineriet inklusive vinprovning men det går också bra att bara stanna till i shoppen och köpa mig sig några flaskor hem.

 

Och avsluta med en avec

Kanarierna är riktiga sockerälskare, i alla dess former. Den äldsta sockerfabriken i Arucas förvandlades till destilleri 1892 och har producerat rom och andra starka drycker sen dess. Nu är de uppe i ca fyra miljoner liter sprit om året, besök fabriken och prova deras breda utbud av lagrad rom, honungsrom och likörer av olika slag.

 

Nu behöver du knappast fler anledningar att resa till den mest mångfacetterade Kanarieön – Gran Canaria väntar på dig fem och en halv timme bort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP