Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Nu är det nytt år och varför inte börja planera en vårweekend i någon mysig storstad? Här har vi valt ut några av de mysigaste hotellen i några av våra favoritstäder i Europa.

 

1. Hotel Daniel – Paris

22262047

På hotell Daniel bor du fantastiskt i Paris 8:e arrondissement. Hotellet andas chic 1800-talsinredning med orientalisk touch. Och varför inte lyxa till det med en brunch när du ändå är där?

 

2. Hotel Amira – Istanbul

12675137

Finns det något som slår ett hotell med takterrass och utsikt över Marmarasjön? Vi tror inte det. På hotell Amira i Istanbul får du förutom takterrassen även tillgång till ett SPA (som kan bokas för enskilt bruk om man såvill) gratis tebuffé och riktigt, riktigt mysiga rum.

 

3. Casa Balthazar – Lissabon

8827839

Casa Balthazar ligger centralt i en av Lissabons mysigaste stadsdelar. Här kan du välja rum med takterrass eller pool, samtidigt som du befinner dig mitt i stadspulsen. Frukosten som kommer från ett bageri med anor från 1800-talet serveras på rummen som är både moderna och klassiska på samma gång.

 

4. Charlotte Street Hotel – London

charlotte

Charlotte Street Hotel i närheten av Soho är som allt av London koncentrerat på ett och samma ställe. Här hittar du modern design sida vid sida med sprakande eldstäder och ett fint gammalt bibliotek med träpanel. Och som om det inte räckte med det har hotellet (såklart!) sin egen biograf, ett gym och roomservice dygnet runt.

 

5. Alchymist Prague Castle Suites – Prag

5800882

Vill du bo kungligt? Då ska du  testa hotellet Alchymist i Prag. Komplett med sängar som tagna ur en Disneyfilm, 1930-talsbadrum i marmor och en av Prags bästa restauranger gör det här hotellet ingen besviken. Alchymist är kanske inget för den som gillar sparsmakad minimalism men vad passar egentligen bättre än detta om man vill bo i Prags historiska stadskärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP