Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Krabi ligger på Thailands södra västkust och är många svenskars favoritresmål under vintern, mycket tack vare det solsäkra vädret och sagolika omgivningar. Här listas fem upplevelser som du bara måste vara med om under din resa till Krabi.

 

1. Mecka för bergsklättring

shutterstock_133396757

Ett måste om du ska åka till Krabi är att ta dig till berömda Railay Beach. Drömstranden ligger bara en 15 minuters båttur bort från Krabi. Railay Beach är inte bara Thailands vackraste strand, utan kalkstensklipporna som omger platsen lämpar sig utmärkt för bergsklättring. Anmäl dig till en bergsklättringskurs och lär dig grunderna i topprepsklättring för endast 200 svenska kronor. Det finns klippor för alla svårighetsgrader och inga förkunskaper krävs. Så det är bara att sikta mot toppen!

 

2. Jacuzzibad mitt i djungeln

shutterstock_172248233

Efter timmar av bergsklättring, vore det väl skönt med lite avkoppling? Hot Spring är en varmvattenkälla på 30-40 grader som ligger mitt inne i regnskogen. Vattnet värms upp av underjordiska grottor och här kan du verkligen ladda upp dina batterier tills nästa dags äventyr. Källorna sägs även ha en positiv inverkan på kroppen då vattnet innehåller mycket mineralsalter. Verkligen en fröjd för både kropp och själ!

 

3. Hälsa på i tigergrottans tempel

shutterstock_145384300

1257 stycken. Så många trappsteg kan motionären välja att gå för att komma till Wat Tham Sua – Tigergrottans tempel, som ligger på toppen av ett 600 meter högt berg. Hela vägen upp får du sällskap av apor och väl på plats har du en storslagen panoramautsikt att belöna dig med. Är du inte lika motionssugen finns det bussar som tar dig nästan ända upp. Kanske stöter du också på några av de 250 nunnorna och munkarna som är bosatta i templet?

 

4. Kom hem som en thailändsk mästerkock

shutterstock_193852271

Vad är hemligheterna bakom en klassisk Pad thai? Och vilka kryddor används i det thailändska köket? Krabi har goda möjligheter om du vill lära dig att laga mat på thailändskt vis. Det finns matlagningskurser som håller på i några timmar eller i flera dagar, beroende på hur avancerad du siktar på att bli. Priset per kurs ligger på cirka 300-500 svenska kronor och i priset ingår massor av olika ingredienser och kryddor, experthjälp och ofta en kokbok. En matupplevelse för livet!

 

5. Upplev en kvällsmarknad

foto: Madeleine Holland - Flickr

Efter en lång och härlig dag på stranden kan det ibland vara skönt att svalka sig i kvällskylan. Varje helg från klockan 17-21 anordnas det en kvällsmarknad i Krabi Town. Här kan du strosa runt bland marknadsstånden och handla mängder av accessoarer, souvenirer och kläder. Du hittar även utsökt lokal mat till riktigt låga priser. Hit ska du verkligen gå om du vill känna på den livliga och glada kvällsstämningen i Krabi Town!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP