Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Som världens ände ligger Kapstaden på Sydafrikas spets med horisonten som utsikt. En blandning av berg med vinodlingar, vackra stränder med surfvågor och en stad som sjuder av liv, mat och historia. Här finns mycket att upptäcka, vi listar fem måsten och börjar på topp!

 

Trava på Taffelberget

Man kan snudd på säga att du inte har varit i Kapstaden utan ett besök på Taffelberget. På toppen av berget finns en tre kilometer lång platå där den högsta punkten är en bit över 1 000 meter över havet. För den äventyrslystne finns vandringleder att ta sig upp, det tar 2-3 timmar, den lite bekvämare tar linbanan som går från bergets fot, ca 15 minuters bilväg från citykärnan. Väl uppe har du en fantastisk utsikt över stan, berget Lion’s Head och Robben Island. Ta en tur på vandringsstigarna själv eller med guide, njut av utsikten från topprestaurangen eller prova att fira ner dig själv med rep en bit över klippkanten. Spana in hemsidan tablemountain.net för öppettider och aktiviteter.

 

Sandsurfa på Atlantis

Få både vinter- och solsemester i ett, du måste testa sandboarding. På de stora Atlantis sanddynorna fyra mil utanför Kapstaden hålls stora mästerskap i sandboarding, och här får även nybörjare prova att ta sig an backarna. Brädorna ser ut precis som vanliga snowboards och finns för alla åldrar. Känner man att balansen inte är riktigt med finns det alternativ mer likt en liten surfbräda att sitta på ner för branten. Många skratt och mycket träningsvärk utlovas för alla.

 

Sundowner med stil

En solnedgång kan man aldrig få för mycket av. På Signal Hill har du första parkett mot horisonten när solen försvinner i södra Atlanten. De terrassliknande berget bjuder in till picknick och ”sundowner” det välkända och välanvända begreppet för en drink just i solnedgången.

 

Hop-on Hop-off mellan vinrankorna

Sydafrika är synonymt med goda viner, runt Kapstaden ligger flera distrikt nära och vad kan vara bättre än en spårvagnstur med provsmakning? Franschhoek distriktet har många vinhus att upptäcka och spårvagnen erbjuder åtta olika linjer med ungefär åtta olika stopp var. Ta en guidad tur där du får lära dig om distriktet och dess specialiteter, eller hoppa av och på planlöst, många vinupplevelser och en vacker tur i landskapet kommer du uppleva oavsett!

 

Fängslande historia

Sydafrika har en spännande och bitvis mörk historia som har färgat landet, från apartheid-tiden till idag. En tur till Robben Island ger en tydlig bild av en tid som lyckligtvis inte finns längre. Redan i slutet på 1600-talet blev ön en plats för politiska fångar och det var i det fängelset Nelson Mandela satt i 18 år. En 45-minuters båttur tar dig ut till ön som är förvandlat till ett enda stort museum över en svunnen tid. Gravplatser, bunkrar och såklart, Mandelas cell ingår i de guidade turerna. Idag fungerar också ön som utbildningsplats för barn och ungdomar där de får lära sig om historien, allt för att se till att det inte ska ske igen.  

 

Utsövd på The Silo Hotell

Ett konstprojekt som är ett hotell med Kapstadens bästa takbar, där måste man ju bara bo!

The Silo är just allt det, och i samma byggnad ligger också ett av Afrikas största museum för modern konst, Zeitz MOCAA. Huset är byggt uppepå en silo som var i bruk fram till 2001, därav namnet. Beläget i området Waterfront har du fantastisk utsikt från baren på taket, och en drink där kanske får räcka, ett dubbelrum på generösa 40 kvadratmeter kostar mellan 7-12’000 kronor!

 

Mätt på The Test Kitchen

Utsedd till Sydafrikas bästa restaurang 2018 har The Test Kitchen och kocken Luke Dale-Roberts satt området Woodstock på kartan. Stadsdelen har blivit en hub för mat, dryck och spännande nykomlingar. The Test Kitchen serverar lokala smaker på nya sätt i två olika miljöer, den mörka delen av restaurangen som påminner om en lyxig fjällstuga, och den ljusa mer industriella delen med tegelväggar och öppet kök. Särskilt nu sedan utmärkelsen är det fullbokat månader i förväg så hitta ett bord här först, sen kan du boka flygbiljetter!

 

Redo för en färgstark och varierad semester? Boka din upptäcktsfärd på Afrikas sydkust på en gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP