Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Våren står för dörren och soliga dagar bjuder in till sightseeing, avkoppling och kulturella evenemang under bar himmel. Under heta sommardagar är det kanske inte så konstigt att kombinationen av stad och badsemester blir allt mer populär. Här listar vi topp 10 städer med stränder för dig som vill göra verklighet av  drömsemestern med både stadspuls och strandliv.

 

Barcelona

Källa: Moyan Brenn, Flickr

Förutom sin kulturella mångfald och mästerverk signerade Gaudí kan Barcelona stoltsera med en livfull strand mitt i staden. Efter ett besök i Sagrada Familia och Park Güell och en promenad uppför Montjuïc utgör stranden en perfekt plats för avkoppling (t.ex. i stadsdelen Barceloneta). Ett svalkande bad i Medelhavet gör vistelsen till en perfekt semester!

 

Lissabon

Källa: Gustavo Veríssimo, Flickr

Portugals huvudstad Lissabon erbjuder en fantastisk semesterkombo: Efter en promenad genom Barrio Alto eller Alfama och ett besök vid Torre de Belém (denna stadsdel är inte bara ett av stadens kännetecken utan är också ett världsarv) är det bara ett stenkast till Atlantens svalkande vågor. Alldeles i närheten finns moderna badorter, lugna naturstränder samt surfstränder. Surfstranden Costa da Caparica ligger strax söder om floden Tejos mynning ut i Atlanten. Costa da Caparica ligger 30 minuter med buss från Lissabon.

 

Nice

Källa: deepakhere.mypixels, Flickr

Stränderna i den franska staden Nice på Franska rivieran bjuder in till bad i härliga temperaturer. Atmosfären i denna Medelhavsstad, belägen mellan Cannes och Monaco, förtrollar snabbt besökarna. Välbärgade människor från hela världen seglar förbi i stora yachter. De korta avstånden gör det möjligt att göra dagsutflykter till Provence, St. Tropez eller Cannes.

 

Istanbul

Källa: Moyan Brenn, Flickr

Istanbul vid Bosporen breder ut sig över både den asiatiska och europeiska kontinenten. Badstränderna  runt omkring staden nås enkelt med båt och en  dagsutflykt till de populära Prinsöarna är ett måste när du reser till Istanbul.

 

Köpenhamn

Man behöver inte resa långt för att hitta härliga stränder i stadsmiljö. Köpenhamn är till exempel en perfekt kombination av pulserande metropol och naturen inpå knuten. Köpenhamn stadsstrand erbjuder många möjligheter att njuta fullt ut av soliga dagar samtidigt som det inte är långt till Ströget, Nyhavn och Köpenhamns alla fantastiska restauranger.

 

Dubai

strand i Dubai

Utanför Europa erbjuder underbara städer som Dubai, Rio de Janeiro, Kapstaden, Sydney och Miami på en kombination av kultur, shopping och bad i enastående stadsmiljöer. Kör shopping på morgonen, kultur på eftermiddagen och ett dopp i havet efter en sightseeingtur! Kontrasterna kompletterar varandra och skapar en alldeles särskild semesterkänsla.

 

Kapstaden

Källa: Diriye Amey, Flickr

Kapstaden ligger direkt vid Sydatlanten och erbjuder många fina stränder för surfing och andra vattensporter. Bloubergstrand, ca 20 kilometer norr om Kapstaden, erbjuder en hisnande utsikt över Taffelberget, Kapstadens sanna kännetecken. Om du befinner dig på Boulders Beach, Simon Town, kommer du att träffa på en alldeles särskild typ av strandälskare; här bor nämligen en pingvinkoloni!

 

Sydney

Käll: Nicolas Lannuzel, Flickr

Den australiensiska metropolen Sydney ligger direkt vid kusten och är ett paradis för strandälskare och vattensport med över 70 (!) stränder. Bondi Beach eller Manly Beach är exempelvis mycket populära hos surfare.

 

Rio de Janeiro

Källa: Laszlo Ilyes, Flickr

Stränderna i stadsdelarna Copa Cabana och Ipanema i Rio de Janeiro är två av världens mest berömda stränder. Många olika sevärdheter, den gigantiska Jesus-statyn och berget Sockertoppen som präglar stadsbilden är bara några anledningar att besöka Rio de Janeiro.

 

Miami

Källa: Phillip Pessar, Flickr

Om du är på besök i Miami går det knappast att komma undan ett besök till Miami Beach. Men Miami har mer att erbjuda än bara strand som till exempel fantastisk art Deco-arkitektur, grym shopping och såklart det Kubanska köket. En resa till Miami gör ingen besviken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP