Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Portugal är utan tvekan ett land med en hänförande kust. Från norr till söder erbjuder Portugal ett paradis för surfare, familjer och andra strandälskare. Därför presenterar vi här några av Portugals bästa stränder.

 

Praia do Guincho, Cascais

Foto: Miguel Teixeira, Flickr

På Estoril-kusten nära Lissabon hittar du Praia do Guincho. Ett populärt tullhåll för vind- och kitesurfing. Speciellt vintertid när internationella tävlingar hålls här. Här hittar du också många surfskolor och surfcamps. Här är dagarna långa och vackra solnedgångar kommer göra din vistelse oförglömlig…

 

Praia do Meco, Alfarim

Foto: Flickr

Praia do Meco är en del av naturparken Serra da Arrábida 40 km söder om Lissabon, och utan tvekan en av Portugals vackraste stränder. Stranden är populär både bland lokalbefolkningen och turister och lockar alla möjliga besökare; familjer, par, nudister och surfare gillar att komma hit för att njuta av den lugna, sköna atmosfären.

 

Praia da Rocha, Portimão

Foto: Shutterstock

Praia da Rocha i Algarve på södra Atlantkusten är förmodligen den mest kända av Portugals stränder en av de mest turisttäta. Men den 2 km långa kuststräckan gör att det ändå inte blir trångt och det finns gott om utrymme. Trots de många omgivande hotellen gör de gyllene klipporna denna strand till en fantastiskt  vacker plats – särskilt vid solnedgången.

 

Falésia, Albufeira

Foto: PortoBay Hotels & Resorts, Flickr

Denna strand är också omgiven av klippor i Algarve. Även om den är mycket populär bland solbadare, finns det fortfarande fiskare som återvänder på kvällen med sina båtar till stranden. Stranden valdes 2013 till Portugals bästa strand av Tripadvisors användare.

 

Odeceixe, Aljezur

Foto:Shutterstock

Denna strand ligger också i Algarve, i nationalparken Vicenza. Stranden är blåflaggad och vilket betyder att vattnet är av väldigt bra kvalitet. På norra sidan finns branta klippor som skyddar bukten från vinden och söder är ett naturistområde.

 

Praia de Troia, Setubal

Foto: Yon Mora, Flickr

Stranden Praia de Troia tillhör Troia halvön och erbjuder magnifik utsikt över Serra de Arrábida, som ligger mittemot. Stranden är perfekt för segling och vindsurfing, och har planer för volleyboll och fotboll och en bar. Den här kuststräckan är också populär bland cyklister.

 

Portinho da Arrábida, Setubal
Foto: Pedro Veloso, Flickr

Portinho da Arrábida som ligger i nationalparken Serra de Arrábida är speciellt lämplig för dykning i det kristallklara vattnet. Dessutom är det ett måste att ta en båttur härifrån längs med kusten, chansen att se delfiner är nämligen stor!

 

Praia de Moledo, Viana do Castelo

Foto: Turismo en Portugal, Flickr

Även norra Portugal erbjuder några av Europas vackraste stränder. Nära staden Viana do Castelo, hittar du Praia de Moledo. Denna strand var populär i början av nittonhundratalet på grund av sin naturskönhet. Än idag är Praia de Moledo en pittoresk vik som erbjuder idealiska förhållanden för surfing och vindsurfing, särskilt under sommaren.

 

Sugen på att resa till Portugal? Boka din resa idag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP