Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Vill du fly från ditt eget julstök i år finns det andra ställen i världen som kan få dig i stämning. Längtar du efter snö, stad eller landsbygd – här finns tips för alla julsmaker.

 

Julpudding

 

Brittisk jul med drottningen 

Lapland UK

Har du alltid önskat dig en jul med brädspel, tomte, kalkonmiddag och promenader på den engelska landsbygden – checka in på Coworth Park. Bara 20 minuter från Heathrow i Ascot ligger hotellet som självklart välkomnar dig med afternoon tea och bjuder på en total brittisk julupplevelse med The Queen Speech, hästpolo, carols och fruktkaka. Längtar du ändå lite efter de nordiska traditionerna kan du köpa ett paket med besök på Lapland UK, Englands eget tomteland med snö, nissar och renar som ligger 15 minuter från Coworth Park.

 

Nedräkning i Aspen

Aspen, Colorado

Längtar du till ett riktig White Wonderland med snö, skidor, och allt som hör en amerikansk jul till, ta dig till Aspen. Där firar de 12 days of Aspen, en nedräkning till jul med skridskobana, julsånger och ”treats” till alla barn. Aspen ligger 3,5 bilfärd från Denver i Colorado men de har också sin egen flygplats för inrikesflyg om du vill komma ända fram.

 

Är det framför allt skidåkningen du är ute efter ska du bo på The Little Nell, den enda hotellet med ski-in ski-out- läge. Vill du bo lite mer familjärt är Heartstone house ditt ställe och för total lyx har även lyxkejdan St Regis ett hotell här. Ett majestätiskt hus med 180 rum, spa, full moon yoga och utflyter med vinterflugfiske och hundslädturer.

 

Julmarknad och swing i Prag 

Prag

Marknaden på Old Town Square, Staroměstské náměstí, är den största med extra allt –  gigantisk gran, många olika tjeckiska julspecialiteter att äta och dricka och massor av hantverk att shoppa såklart.

Peace Square, Náměstí Míru, och Tyl Square, Tylovo náměstí, är mindre och intimare

Markanderna är öppna varje dag från 10.00 från slutet av november och minst till julafton, vissa även över nyår.

 

Bo på The Icon Hotel, inte så långt ifrån den största marknaden i Gamla stan. Om inte svenskt kaffe på hotellet så åtminstonde Hästens sängar i alla rum och swing varje söndag, kl 19.00 börjar lektion för nybörjare och vid 20.00 swingar alla loss i stor Lindy Hop-fest.

 

Passa på att fly från stressen och boka in en annorlunda jul, i år är kanske året då du hittar en ny tradition?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP