Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min. läsning

När de flesta resenärer styr kosan åt samma håll vill vi passa på att tipsa om några annorlunda resmål som inte är lika populära som de på topplistan här nedanför.

 

1. Etiopien

Till Etiopien åker du inte på safari eller för att sola och bada. Här ligger istället de världsarvslistade sevärdheterna i långa rader. Besök klippkyrkorna i  Lalibela, den historiska staden Aksum och Simien nationalpark. Flyg direkt till Addis Abeba och sedan vidare till Aksum eller Lalibela. Ps. Hos oss kan du också boka resor direkt till Lalibela och Aksum.

Sök resor till Addis Abeba

 

lalibela

procession

simien

 

2. Andamanerna och Nicobarerna

På Andamanerna och Nicobarerna utanför Indien är du så nära paradiset du kan komma. Till skillnad från till exempel Thailand lyser den riktiga massturismen med sin frånvaro. Här kantas det turkosblå vattnet av oändliga kritvita stränder och naturupplevelserna är många. Ett tips är att ta flyget till Andaman och båtluffa runt bland öarna. Enklast tar du dig dit genom flyg till Port Blair som är största staden på Andaman. Därifrån kan du boka båt ut till de andra öarna.

Sök resor till Port Blair

 

Andamanerna

kyrka-andaman

nicobarduva

 

3. Vanuatu

Vanuatu är en vulkanisk ögrupp i stilla havet som består av 83 små öar. Den lilla ögruppen utnämndes 2006 av New Economics Foundation och Friends of the Earth till världens lyckligaste plats att leva på. Bara det kan ju vara värt ett besök.

Sök resor till Port Vila – Vanuatu

 

Vanuatu-strand

hydda-vanuatu

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP