Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min. läsning

Glöm New York, London och Paris, de här loppen ger dig mer än bara stadslöpning. Här kommer fyra maratonlopp som du sent kommer glömma!

 

1. Great wall Marathon – Kina

kina_great_wall_marathon_kravler_q0e4956
Den 17 maj går the Great Wall Marathon av stapeln i Kina. Loppet som funnits sedan 1999 är en runda med makalös utsikt. Den som inte gillar trappor ska kanske undvika just det här loppet. För oss andra är det bara att börja nöta trappträning. Man kan tänka sig att utsikten från den högsta punkten är väl värd besväret.

 

2. Kilimanjaro Marathon – Tanzania
kili

Kilimajaro Marathon är en magisk löpupplevelse som slingrar sig genom staden Moshi, fantastiska kaffeplantager och bjuder på en hel del krävande bergslöpning. För den som inte är sugen på ett helt marathon finns även halva distansen, som är minst lika häftig den!

 

3. Reggae Marathon – Jamaica
Reggae Marathon 2013

Årets kanske skönaste maratonlopp hittar du på Jamaica i december. Reggaemarathon startar och avslutas i den lilla fiskebyn Negril som är en riktig turistmagnet med sina vita karibiska stränder. Lägg till lite sköna reggaetoner och du har maratonloppet from heaven.

 

4. Angkor Wat International Half Marathon – Kambodja
foto: shutterstock

Angkor Wat international half marathon är ju som namnet förtäljer bara en halvmara men den får ändå kvala in på vår lista på grund av sin magnifika rutt. Loppet som varje år hålls till minne av offer för landminor går längs en platt bana kantad av urgamla träd och historiska tempel i ett område som återfinns på UNESCOs världsarvslista.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP