Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Thailand är en evig favorit bland oss soltörstande nordbor. Vanliga associationer är tropiska stränder, god mat, vackra tempel och vänliga människor- men det finns en nackdel med landets popularitet. Med så mycket turister kan det ibland bli svårt att få till den där magiska upptäckskänslan.
Lösningen ligger dock i att helt enkelt göra lite mer efterforskningar innan din resa och sedan ta dig bortom folkmassorna. Här kommer fem tips på de bästa, folktommaste och vackraste platserna i Thailand!

Phuket

The Similan Islands

The Similan Islands

En skärgård bestående av tio oerhört vackra och nästan öde öar. Du tar dig hit med båt från Phuket och sen är det fritt fram att utforska både djungelskogar och kritvita korallstränder.
Bonus: Området runt öarna nämns ofta som ett av världens topp 10 bästa dykställen.

 

Freedom Beach

Freedom Beach I Thailand

Freedom Beach anses vara Phukets allra vackraste strand- och det är lätt att se varför. Enda sättet att ta sig hit är dessutom genom en så kallad long-tail boat och detta begränsar antalet besökare så att det aldrig blir för fullt. Trots sin isolation finns här en liten strandrestaurang som serverar enkel men god Thaimat vilket gör stranden till en perfekt heldagsutflykt.

Bangkok

Bang Kra Jao

Bang Kra Jao - Bangkoks djungel
source: https://mydiaryofinspiration.wordpress.com

Kallas också Bangkoks djungel. Självklart hittar du inte detta natursköna vildmarksområde mitt i Bangkok, men strax söder om staden kan du ta en liten färja från Narathiwas Road. De 2000 hektaren längs med Chao Praya-floden är den perfekta pausen från Bangkoks intensitet och folkmängd och är beströdda med vackra, fridfulla tempel. Enbart ett fåtal lantliga vägar, och mängder av upphöjda trälagda stigar, korsar över området, så du tar dig bäst fram med cykel eller till fots.

 

Vill din hipster-gen åt ännu mindre mainstream, ännu mer orörda platser?

 

Västra kusten (Andaman Sea and Phang Nga Bay)

Koh Kudu Yai

Koh Kudu Yai
source: http://www.magis-reiseseiten.info/

Det här är en av de mest avskilda, vildaste och vackraste platserna i Thailand, med klippor som reser sig ur havet, lummig grönska och hemliga stränder. Du får ta dig hit med båt, antingen long-tail eller varför inte paddla kayak?
Bonus: Du är nästan garanterad att inte bli störd av några andra än apor och kungsfiskare.

Koh Roi

Boat on The Andaman Sea, heading towards Koh Roi

Precis som med Ko Kudu Yai får du ordna transport genom att hyra en båt eller paddla själv. Och det är nog tur för annars hade denna magiska lilla ö nog varit översvämmad av turister. En av höjdpunkterna är öns grotta som leder till en makalös lagun, och om inte det får en upptäckares hjärta att slå hårdare vet jag inte vad som räcker till.

Bonus: Har du tur stöter du på några lokala fiskare som du kan köpa av så du kan ha en privat grillfest på stranden.

________________________________________________________________________________

Hoppas du tyckte om våra tips och blev inspirerad! För dig som blev sugen på att faktiskt göra verklighet av drömmarna kanske vi på Travellink kan hjälpa dig lite på traven med själva resan till Thailand.

Gott nytt skottår på er!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP