Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

När vintermörkret sänker sig över Sverige och bristen på sol blir påfallande, då är det dags att ge sig ut på jakt efter värme och solsken. Södra Florida har länge varit populärt bland svenskar och fortsätter att så vara. Fler upptäcker enkelheten i att semestra i Florida, det är varmt, människor vänliga, hyfsat billigt att bo och leva.

 

Golfspelare har länge sökt sig till apelsinjuicens förlovade land och nu kommer även många barnfamiljer till Florida. Södra delen av denna halvö har länge lockat besökare och västkustens långa vackra stränder attraherar både barnfamiljer och de som vill ha lugn och ro på resan. Både Fort Myers och Naples erbjuder mil av fina stränder och underbart vatten och är välbesökta resmål med Mexikanska golfens varma vatten.

 

Ett intressant besök kan göras i Thomas Edisons hem i Fort Myers, där kan man besöka hans uppfinnarverkstad och lära sig att han i stort sett gjort allt som har med elektricitet att göra, inte bara glödlampan. Han gjorde bland annat den första filmprojektorn och fonografen, var med och utvecklade däck till biltillverkaren Ford.

 

Nöjen, restauranger och shopping

IMG_3881

Söker man nöjen, mängder med restauranger och nattklubbar och bra shopping, då skall man bege sig österut till Fort Lauderdale eller Miami. Det är cirka 45 minuter med bil mellan dessa två städer och att köra längs med väg A1A är en vacker upplevelse. Denna väg tar er längs med kusten och slingrar fram mellan exklusiva bostads- och hotellområden. Bland annat kör man förbi Hotel Fountain Bleu, som en gång i tiden ägdes av Frank Sinatra. Idag är hotellet ett av de största i norra Miami, med över 1000 rum.

 

Både Fort Lauderdale och Miami är berömda för sina underbara, milslånga och kritvita stränder. Atlanten svalkar skönt, om man inte är här i slutet av augusti, då temperaturen i havet kan nå upp till 29 grader. Långa strandpromenader erbjuder avkopplande spatserturer där kaféer, butiker och restauranger kantar stråket.

 

Mils av kanaler

P1000868

Fort Lauderdale är unikt med sina vattenvägar, mil av kanaler knyter ihop stadens delar med varandra. Lyxvillorna är spektakulära och det finns inga gränser på vad de kan kosta. En obebyggd tomt, som rymmer en normalsvensk villa kan kosta 30 miljoner kronor. Med ett lyxigt palatsliknande hus på, kan det kosta 70 miljoner kronor. Vi kan rekommendera att åka vattentaxi och se de vackra kanalerna och lyxhusen.

 

Många städer i staden

P1000454

Miami består av många städer i staden, där den mest besökta och kända är Miami Beach. Det är här vi hittar Art Deco-området med sina härliga byggnader och Collins Avenue är själva hjärtat av Art Deco som kulminerar med den lilla parallellgatan Ocean Drive. Hit går man för att ses och synas. Andra fina platser i Miami är Coral Gables där Johnny Weissmuller var simlärare på Biltmore Hotel, Coconut Grove där både Madonna och Sylvester Stallone har hus och Little Havana, en stadsdel skapad av de Kubaner som flydde revolutionen på Kuba.

 

USA’s sydligaste punkt

P1000724

Vill man uppleva något alldeles extra skall man hyra bil och köra de knappa fyra timmarna ned till USA’s sydligaste punkt, Key West. Resan tar dig över 42 stycken broar och man passerar förbi hundratals öar av alla de cirka 1700 öar som Florida Keys består av. Sista ön är Key West och här bodde bland annat Ernest Hemingway. Livet här är lugnt och avslappnat och de typiska trähusen för området är vackra med sina stora verandor och snickerier. Idag är detta en av de dyraste platserna i Florida, om man söker hus.

 

Havet lockar många besökare till Key West, allt ifrån djuphavsfiske till snorkling, segling eller ligga och sola på en strand. Höjdpunkten är ett besök på Mallory Square och se solnedgången. Key West var länge känt för sin bohemiska livsstil och många konstnärer och designers flyttade hit och ön var även mycket populär bland gayturister. På Key West är man närmre Kuba än vad man är till Miami.

 

Södra Florida lockar till så mycket och det finns massor att se och göra. Glöm inte bort att även pricka av: Everglades med sina alligatorer, Kennedy Space Center och rymdraketer och Orlando som är en stor lekplats för både barn och vuxna med alla temaparker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP