Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Än är det sommar kvar, och med bara ett par timmars flygresa söderut i Europa kan du förlänga semesterkänslan över en helg. Här tipsar vi om två riktiga weekendpärlor för höstens get away: Berlin och Antwerpen!  

Berlin

berlin

Berlin: denna unika blandning av historia och nutid så ny att den inte finns någon annanstans. Upplev korsningen mellan ytterligheterna på sensuella hotell, museum med krigshemligheter och superhipp shopping.

Se & göra

Checkpoint Charlie

I en stad så sprängfylld med historia som Berlin vore det snudd på konstigt att inte börja resan med ett avstamp på Checkpoint Charlie, den mest kända gränskontrollen mellan öst- och västberlin. Själva baracken som står kvar är inte mycket att se, det lilla muséet, Museum haus am Checkpoint Charlie, som ligger intill är desto mer spännande med historier om rymningsförsök och intriger vid gränsen.

Efter det kan man behöva en kaffepaus, och var tar man det bättre än kombinerat med trendig shopping?! En bit från muséet, på Oranienstrabe ligger Voo Store, kläder, designprylar, smycken och till och med sprit i en snygg butik med kaffebar i ena hörnet.

Bo

Vill du gå all in på känslan av 20-talets Berlin med sammet och kristallkronor är hotell Provocateur din plats att vila huvudet. Varje rum har en knapp för ”provocateur mode”, något som är upp till varje besökare att själv uppleva men myten säger att det får dig att vilja stanna på rummet…

Är du mer inne på handplockad, hipster-design är Sir Savigny ett utmärkt hotell som du inte heller vill lämna i första taget. Restaurangen The Butcher som ligger i markplan serverar en välkänd burgare som kan beställas upp till rummet med den speciella ”dial-a-burger” knappen!

Äta

Restlos gluecklich

Om burgare inte är din grej kan du äta gott, i dubbel bemärkelse, på Restlos gluecklich. En no-waste-restaurang som sätter ihop sin meny av operfekta grönsaker och råvaror nära utgångsdatum. Modern, snygg och god mat i en opretentiös miljö precis bredvid Landwehr-kanalen.

Zur letzen Instanz är allt annat än en modern och nutida restaurang, även om konceptet är så old school att det lätt skulle kunna klassas som hipster. En av Berlins äldsta krogar från 1500-talet med minst sagt traditionellt kök som kräver en god siesta efter avslutad måltid. Vegetarianer har en rätt att hålla till godo med, i övrigt är det köttfest med schnizel, kalvlever och fläsklägg på menyn.

Dricka

Efter en tung middag kan man behöva avsluta med en friskare cocktail. På Stagger Lee får du känslan av både vilda western och hemlig engelsk herrklubb bland de mjuka skinnsofforna. Här blandas varje cocktail minutiöst, gärna med otippade örter och rökt sirap men är du mer inne på klassiker skakar de gärna ihop en sådan också.

Boka din resa till Berlin idag.

 

Antwerpen

antwerpen

Bo hemma hos, gå loss på stans bästa pommes frites och uppdatera din garderob i Antwerpen!

Se & göra

antwerpen statue

Om du tänker att Paris är världens modemekka, tänk igen. Antwerpen har både berömd designerutbildning, generösa shoppingdistrikt och såklart ett modemuseum, Momu. I samlingarna finns mestadels designers från Belgien, exempelvis Dries van Noten och de tillfälliga utställningarna speglar såväl dagsaktuellt mode som historiska plagg och scenkostym. Öppet tisdag till söndag med fri guidad visning varje söndag kl 11.00.

Runt museet finns ett shoppingområde med med mestadels nyetablerade designers. Letar du efter mer internationellt kända märken heter den stora shoppinggatan Meir, den går mellan stadshuset och centralstationen. För mer vintage- och inredningsbutiker är Kloosterstraat en garanterad succé och ett härligt område att flanera omkring i.

Äta

pommes frites antwerpen

Belgien är landet av pommes frites och det måste såklart utforskas på längden och tvären. Ett ställe som specialiserat sig är ”Chips”, från onsdag till söndag har det öppet över lunch och sen igen efter kl 17.00. Njut dina fries med hemgjord majonnäs, deras egen tartarsås eller den välgjorda burgaren.

 

Precis vid shopping- och flanörgatan Klosterstraat ligger Native, ett perfekt stopp för lunch med sin färgstarka, grönsaksfokuserade meny. Från tisdag till lördag serverar de 100% ekologisk mat och bakverk som får vem som helst på diet att kapitulera direkt.

För vita dukar i sin rätta miljö ska du ta dig till krogen Dôme, en art noveau byggnad från förra sekelskiftet som numer huserar klassisk fransk matkonst. Med stjärna i Guide Michelin kan du vänta dig toppklass från köket och elegant uppassning som sveper över det vackra mosaikgolvet.

Bo

Flytta in hos Roxanne på Rosier 10, ett unikt bed&breakfast med fyra rum som alla ligger i anslutning till det stora gemensamma köket där det serveras stor frukost, family style. Är ni fler som reser har även Roxanne även lägenheter i närheten om ni vill rå er själva.

Så, nu är det bara att boka, printa ut vår guide och starta hösten med en weekend på kontinenten!

Boka din resa och upplev Antwerpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP