Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Letar du efter den perfekta presenten? Eller kanske det bara är dags att ni unnar er något extra härligt? Vi har listat fem romantiska resmål och hotell dit du kan ta den du håller kär för en avkopplande weekend.

 

1. Paris

Hotel Vendome i Paris

Hôtel de Vendôme
I hjärtat av Paris hittar du Hôtel de Vendôme. Upplev en lyxig ”hemma hos” känsla då varje rum är individuellt inredd. Du har tillgång till hotellets SPA där du kan få (mot avgift) massage samt behandlingar för kropp och ansikte. Med gångavstånd till både Eiffeltornet och Notre Dame befinner du dig precis där du vill vara för en romantisk weekend. Tillbringar du hellre tiden på rummet har du tillgång till room-service dygnet runt.

 

2. London

Mandarin Oriental Hotel i London

Mandarin Oriental Hyde Park
I en utav de mer exklusiva delarna av London närmare bestämt Knight Bridge ligger Mandarin Oriental Hyde Park. Ett stort pampigt hotell med nio våningar och tvåhundra rum. Även här har du tillgång till SPA (mot avgift) med olika behandlingar för kropp och själ. Gillar du att tillbringa tid i lyxiga varuhus har du både Harrods och Harvey Nichols alldeles runt hörnet. Missa heller inte Buckingham Palace då det är gångavstånd från hotellet. En romantisk promenad genom Hyde Park känns också rätt så given.

 

3. Reykjavík

Hotel Leifur Eiriksson i Reykjavik

Hotel Leifur Eiriksson
Island, vi har väl alla någon gång drömt om att bada i varma källor på Island och rida på Shetland ponnys? Men det tycks aldrig bli av. Reykjavík är en plats för kärlek och på Hotel Leifur Eiriksson kommer du garanterat att trivas. Hotellet ligger mitt i Reykjavík och det är nära till Sundhöll Hafnarfjarða inom- och utomhusbad samt laguner. Personalen på hotellet är väldigt kunnig och hjälper dig mer en gärna för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse här.

 

4. Venedig

Hotell Metropol i London

Hotel Metropole
En oas av lugn i det härliga men turisttäta Venedig finner du Hotel Metropole. Inredningen är typisk för gamla Venedig. Stora kristallkronor hängande i taken och vackra tyger på väggarna. Det sägs att Metropole Hotel var byggnaden där Antonio Vivaldi komponerat Four Seasons. I närheten av hotellet har du sevärdheter såsom San Zaccaria-kyrkan och Markuskyrkan. Är du intresserad av konst, arkitektur, musik och litteratur är Venedig staden för dig. Staden beskrivs även som en av de mest romantiska och vackra städer som någonsin byggts.

 

5. Palma

palma

Palacio Ca Sa Galesa
Palacio Ca Sa Galesa erbjuder ett centralt boende i Palma de Mallorca. Hotellet ligger i gamla stan och vetter mot vattnet . På hotellets takterass finns det tillgång till solsängar och en vacker utsikt. Det finns tolv rum och varje rum är har ett namn efter en känd musiker. Det finns även tillgång till SPA (mot avgift) och för den som vill stilla sin hunger utan att behöva gå någonstans så serverar restaurangen frukost, lunch och middag. Då hotellet ligger så pass centralt är det nära till turistattraktioner, som till exempel katedralen. Finns bra utbud av restauranger och en hel del shopping. Så för den som vill ha lite av varje. Värme, shopping, god mat och avkoppling rekommenderar vi Palma.

 

Ett svar på “5 mega-romantiska resmål i Europa

  1. Hej, har läst igenom era erbjudanden, men hittar ingen resa för februari. Vore tacksam ifall Ni kunde skicka en förteckning över resor , i första hand till Italien, Sardinien eller Korsika. I andra hand Portugal och Spanien. Badmöjligheter en fördel.
    Gustaf Sauren
    Sottunga Åland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP