Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Dansa i sanden på Montenegros kust, se zombiefilm i ett spökhus på Sicilien, förkovra dig i opera under bar himmel på Syros eller bländas av fyrverkerier i Venedig. Ska du njuta av sommaren i Europa och Medelhavet har vi några idéer om du skulle tröttna på sol och bad.

Sea Dance Festival Montenegro 13-15/7

nice

Om du vill varva konserter och häng på stranden är Sea dance festival på Montenegros kust sommarens hetaste tips. En mer Instagram-vänlig festival får du leta efter. Dansa till Fatboy Slim, gunga till Sean Paul och gå sen och släng dig i Medelhavet.

Lollapaloza Paris 22-23/7

Paris
Är du mer för musik i storstadsmiljö kan du njuta av ett somrigt Paris till basgångarna av The Roots, Lana del Ray och The Hives bland många andra under Lollapalooza. Festivalen håller till på hästkapplöpningsbanan Hippodrome de Longchamps med utsikt över Seine. Greppa en baguette under armen och ta en promenad från Eiffeltornet längs floden, det är ju Paris trots allt.

Operafestivalen på Syros, Grekland 16-31/7

Syros
Slit dig från fetaosten en stund och njut av sångare med brett register på ön Syros, mitt i Medelhavet mellan Mykonos och det grekiska fastlandet. Operafestivalen är inne på sitt 13:e år och konserterna hålls utomhus, i vackra stenkyrkor och i deras egen Apollo theater med smeknamnet La Piccola Scala efter det stora operahuset i Milano. Med 250 artister från 22 länder behöver du inte missa en ton från operavärlden under de två väldirigerade veckorna.

Festa del Redentore, Venedig 15/7

Venedig

Festa del Redentore har firats årligen sen 1576, året då pesten tog slut. Från början är Festa del Redentore en religiös tradition men är i dag uppblandad med mycket mat, kultur och fyrverkerier. Varje år byggs en bro från San Marco-platsen över Guideccakanalen där det går en religiös procession med publik i tusentals båtar nedanför, senare på kvällen brakar fyrverkeriet loss i en timme. Sen är det bara att ägna sig åt italienarnas andra religion – mat och dryck – tills solen går upp igen.

Filmfestivalen i Syracusa, slutet på juli

Syracusa

Syracusa på Sicilien är inte bara Lucias hemstad. Här finns även en chans att upptäcka eller visa upp dolda filmtalanger. På den här filmfestivalen får vem som helst skicka in sitt bidrag i tio olika genres – spelfilm, dokumentär eller ”Fool and smash”, en kategori för enbart zombiefilmer. Festivalen håller till i Villa Dunardi, ett riktigt spökhus om man får tro arrangörerna, en perfekt miljö för zombiefilm helt enkelt.

Stragusto, Trapani Sicilien 26-30/7

stragusto

Håll dig kvar på Sicilien och gå loss på street food under några fullmatade festivaldagar i Trapani. På fiskmarknaden i gamla stan kan du äta dig igenom alla Italiens olika matregioner med inslag från andra kök runt Medelhavet.

Jazzfestivalen i Nice 17-21/7

Nice

Fram med baskern och bästa dansskorna, jazza loss på Rivieran in style. Jazzfestivalen i Nice lockar stora namn inom jazz, soul och rnb. I år kan du digga gamla rävar som Herbie Hancock, rnb-drottningen Mary J Blige och bandet Woman to Woman, sju kvinnor från olika genres och nationaliteter som nytolkar jazzstandards på sitt sätt. Musiken strömmar ut under bar himmel i parken Albert Jardin 1er, ett kvarter från strandpromenaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP