Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Upplev det senaste inom fotokonst, ta en hemlig drink och kombinera brunchen med sightseeing – det här är Amsterdam!

Amsterdam
Se & göra

The Foam är en internationell organisation för foto som bland annat ger ut ett magasin och har ett museum i Amsterdam med både samtida och klassiska verk. Köp din biljett och boka in en gratis visning på hemsidan i förväg så är det bara att segla in vid 10.00 när de öppnar!

boat amsterdam canal

Att åka till Amsterdam utan att åka båt vore närmast ett brott. Och vad kan vara bättre än att kombinera den största pannkaksbrunchen med extra allt med en båtsightseeing?! Turen avgår nästan varje dag runt lunch samt senare på eftermiddagen. Boka din plats på hemsidan, för 18 Euro får du både se Amsterdam från vattnet och äta exakt hur många pannkakor du vill, inklusive en hel buffé av tillbehör!

Bo

Om du alltid har drömt om att bo i ett gammalt ungdomsfängelse kan du äntligen förverkliga den på Lloyds hotel and cultural embassy. Förutom de 117 rummen, som alla har fått sin egna prägel av lokala konstnärer och designers, har Lloyds utställningar och andra kulturella event på hotellet. Restaurangen har också stark prägel av sin hållbara meny och lokala råvaror.

lloyd hotel and cultural embassy

Ett annat ställe där du direkt kan känna dig som hemma – det gör även Amsterdam-borna – är The Hoxton. Hotellkedjan, som även finns i bland annat London, Paris och New York, har funnits i Amsterdam sen 2015 i det som tidigare var borgmästarens hus. Med brokig och stilsäker inredning känner man sig hemma direkt. Restaurangen Lotti’s i anslutning till lobbyn lockar också hela Amsterdams hippa crowd från morgon och kväll.

the hoxton amsterdam

Äta

Starta dagen bland kanalerna, bara några kvarter från Anne Frank-museet. Vegabond är en vegansk butik och café med frukost och lunch. Njut av en mandel-latte och overnight oats i solen utanför och missa inte alla bakverk som är en fröjd trots att de aldrig varit i närheten av ett smörpaket.
street food amsterdam

Sen är det en lagom promenad till Foodhallen, en gammal tågdepå omgjord till gastronomiskt mekka. Mat med alla möjliga influenser; en bar specialiserad på gin&tonic och allmänt god stämning serveras här. För att undvika den värsta trängseln är lunch ett bra alternativ, kvällarna på helgerna kan det bli tajt mellan borden.

Då tar man sig hellre över ån efter middag. Nyöppnade Hangar ligger på kajen i området Nieuwendammerham. Några av delägarna har bakgrund inom modemärket Scotch & Soda och det syns på inredningen som de själva beskriver som ”a beautiful mess”. Maten har smaker från det sydeuropeiska köket och är man inte sugen på en hel måltid har de en gedigen meny med småsnacks att njuta av vid vattnet med en drink.

Dricka

Men vad går upp mot att dricka i hemlighet? Hiding in plain sight har tagit speak easy-konceptet hela vägen med 20-talsinfluerad inredning, minutiöst blandade cocktails och liveband som spelar då och då. Är ni fler än fyra personer kan det vara bra att boka plats, det här är ett litet krypin!

Boka en härlig weekend till Amsterdam idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP