Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Påsken må kännas långt bort men för att fira på vissa platser i världen krävs det bra framförhållning. Här tipsar vi om två helt olika påskupplevelser med lite speciella hattar som gemensam nämnare!

 

Tradition och religion i Rom

Påsken är en av de mest välbesökta högtiderna i Rom. Katoliker från hela världen vallfärdar för att se processionen med Påven och höra hans tal på påskdagen. Men även för dig om inte är troende katolik är det en fascinerande upplevelse. Se till att boka din resa, hotell och restauranger i god tid, vid påsk är det trångt om saligheten i Rom!

På långfredagen börjar den stora processionen vid Colosseum och går med 14 olika stopp som alla representerar ett steg i korsfästelsen. Påven bär på ett stort träkors och följs av ett fackeltåg på gatorna. Vid varje stopp ger Påven som en minimässa med ett hoppfullt budskap till åskådarna och till sist avslutas processionen vid Mount Palatino med själva korsfästelsen.

 

Rom

 

På påskdagen är det dags för den stora mässan på Petersplatsen. Vill du vara på plats och få en glimt av Påven är det bra att köpa biljetter i god tid innan, här är en av sajterna som säljer guidade turer och biljetter runt om i Rom. https://www.rombiljetter.se/

Annandag påsk firas ofta med familjen utomhus med picknickar, konserter och andra event i stadens parker.

 

Hattfest och äggmålning i New York
Påsken är inte stor amerikansk högtid som Thanksgiving eller Halloween I princip alla butiker och restauranger har öppet som vanligt under påsken, även under långfredagen som på engelska heter Good Friday, Black Friday är något helt annat! Museerna och sevärdheter har också öppet som vanligt.

Har du barn med dig till New York under påsken ska du inte missa Eggstravaganza, ett arrangemang i Central Park för hela familjen. På påskafton bjuder parken på ett mini-zoo, dockteater och en liten marknad, de flesta aktiviteterna i den södra delen av parken. Här kan också både barn och vuxna ta del av klassiska påsktraditioner med äggrullning, äggjakt och äggfärgning. Allt är gratis, bara att dyka upp!

 

New York

 

Det som tydligast präglar New York under påskhelgen är den stora påskparaden. På påskdagen stängs 5:e avenyn av mellan 49:e och 57:e gatan och där utbryter en färgsprakande hattparad med kreativa kreationer i alla storlekar.

 

New York

 

Är du kvar i stan även på annandag påsk kan du passa på att shoppa då, amerikanerna har inte det som ledig dag och då är det lite luftigare på stan. Det brukar dessutom vara mid-season sale just då och är man ute efter påskpynt att ta med sig hem reas det ut till väldigt bra priser!

Hur du än väljer att spendera din påsk, boka in något härligt redan nu så har du något att se fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP