Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

En lång flygresa med barn kanske inte är vad de flesta skulle kalla semester men till Thailand är det värt det alla gånger. Välj en kvällsflight, ta med en skön kudde och se fram emot att tidsomställningen gör barnen mer morgontrötta än vanligt! Thailändarna är välkomnande mot barn vart man än kommer men här kommer några tips på extra barnvänliga stränder, hotell och aktiviteter!

 

Bangtao

Bangtao Beach har seglat upp som ny favorit i Thailand bland barnfamiljer. Efter en lång flygresa uppskattar många en kort transfer och Bangtao ligger bara 20 minuter från Phukets flygplats dit du kan flyga direkt. Stranden är 8 kilometer lång, med fin sand och långgrunt bad utan stora vågor. Skulle ni mot förmodan tröttna på den sysselsättningen ligger den populära kultur- och nöjesparken Fantasea bara 10 minuter bort.

 

Arinara Bangtao Beach Resort är ett perfekt hotell för hela familjen med rum där alla får plats. Till det en stor pool med vattenrutschkana och lekplats både ute och inne. Det finns också barnpassning och spa när föräldrarna behöver lite semester.

 

Kamala beach

Patong Beach är den välkända, väldigt livliga stranden på Phuket men ovanför ligger den mer stillsamma Kamala Beach. Här är stämningen avslappnad, snudd på småstadskänsla, med små gator och strandpromenad som passar utmärkt för barnvagnar. Här är stranden också ljuvligt och långgrund för barn som vill plaska fritt.

 

Krabi

Till Krabi kan ni också flyga direkt och därifrån har ni nära till Ao Nang, den populära familjeorten på Krabi. På Ao Prah Beach bor det vilda apor som brukar locka till sig åskådare och på Railay beach kan lite större barn, och vuxna såklart, prova på att klättra på klippväggarna. Här finns också ett rikt liv under vattnet som passar utmärkt för snorkling eller dykning för den som vill ner på det djupa.

 

Koh Lanta

Klong Dao Beach på Koh Lanta är en annan familjefavorit där barnen lätt kan hitta nya kompisar. Det är också perfekt för dig som planerat att stanna lite längre, här finns både en svensk skola och ett större sjukhus. Lägg ihop det med kristallklart vatten och närheten till Phi Phi islands och andra paradisutflykter så kan ni nog stanna hur länge som helst.

 

Bra att lägga ner i packningen:

 

Vätskeersättning för barn – det är varmt och inte alltid så lätt att få i de små tillräckligt med vätska, särskilt inte om de råkar äta något dåligt.

 

Myggnät/myggolja – om ni planerar att resa runt och kanske bo på enklare ställen kan det vara värt att ha med ett myggnät. Myggolja är också bra oavsett var man bor när man är ute på kvällen.

 

Reflexer – till alla i familjen och till vagnen om ni är ute på mindre vägar när det är mörkt, trafiken här har lite högre tempo och andra regler än hemma!

 

Thailandsartighet:

 

Kom ihåg att sätta ihop händerna och buga när du hälsar eller tackar

Hej  – Sawadee ka om du är kvinna

Hej – Sawadee krap om du är man
Tack – khob khun ka om du är kvinna

Tack – khob khun krap om du är man

 

Sugen att överraska familjen med en oförglömlig semester? Klart du är, boka bums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP