Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

För den som varit i Paris några gånger och tycker att Marais har blivit lite väl trångt och fullt av högblanka butiker finns det en räddning några arrondissement norrut. Batignolles har på senare år börjat blomma upp som mysiga, medvetna men ännu inte alltför koncepttyngda kvarter.

 

Paris, Notre Dam

 

Utgå från Clichy

Ta tunnelbanan till Place de Clichy och sikta på au Petite Poucet, en klassisk bistro öppet från 7.00 på morgonen till småtimmarna. Frukost, gubbar som tar en pastis på förmiddagen, lunch, l’apero och supé. Ett ställe att sitta länge på och bara titta på folk och beundra den romantiserade bilden av fransmännen och deras förmåga att göra det enkla till njutning. Här är lätt att bli stammis på bara några dagar. 

 

Flytta in hos katten Lola

Fortsätt in på Rue Biot, här ligger bland annat baren Le Cyrano där inget har förändrats sen i början på 1900-talet, fortsätt fram till första tvärgatan Rue de Dames och ta till vänster. Här kan du få en genuin hotellupplevelse på Hotel Eldorado, tre våningar av skeva trappsteg och enkla men oerhört söta rum. I receptionen ligger katten Lola, på bakgården finns en snudd på överdrivet pittoresk uteservering till Le Bistrot des Dames som också ligger i hotellet. På kvällarna är det fullt av folk från kvarteret och här kan du också äta frukost om du inte vill ta det ute på stan. 

 

Paris

 

Rue des Dames bit för bit

Vägg i vägg ligger Garde-Eanger des Dames, en butik med ekologiska frukter och grönsaker som är odlat inom en radie på 10 mil och när det är säsong är det skördat samma dag. Och när du ändå är inne på hållbarhet, en port bredvid ligger Le Coffre, en vintagebutik för både dam och herr som inte rånar plånboken.

 

Lite längre ner på gatan ligger ett litet hål i väggen som lagar lunch, brunch och smårätter av råvarorna från Garde Eanger. Isabelle är 28 år och tog sin passion för lokala produkter på allvar och öppnade Garde Manger des Dames. Förutom grönt från butiken på gatan serverar och säljer Isabelle charkuterier, honung, juice, yoghurt och annat gott från lokala producenter. Här finns också fransk choklad med den finaste förpackningen du kan tänka dig, bästa presenten att ta med sig hem! http://legardemangerdesdames.fr/

 

Paris, blommor

 

Kakor, shopping och parkhäng

Fortsätt ner till Rue Batignolles och ta höger bort till torget där butiker och mysiga restauranger trängs bredvid varann. Scoop me a cookie har radar upp dagens smaker av sina förföriska kakor i fönstret, tvärs över gatan ligger både det franska välskräddade märket A.P.C och små lokala boutiquer. När du fått nog av café- och barhäng kan du göra som parisarna och ägna resten av dagen åt promenad och picknick i parken Square de Batignolles. Några kvarter bort ligger också Parc Martin Luther King som är ett stort grönområde på det som förut var tågdepå. Där finns skatepark, basketplaner, lekparker och hela området är byggd med hållbarhet i tanken med solsceller, vindkraft och regnvattendepåer.

 

Skippa turiststråken nästa gång och åk direkt upp till 17’e arrondissementet, du kommer garanterat få nya favoritkvarter!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP