Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

För att citera sällskapsresan. Denna oändliga källa till visdom:

 

”Svenskarna reser inte till någonting, dom reser från någonting.”

 

Vi är inne i mitten av april. Regnet öser ner, solen lyser (!) med sin frånvaro och temperaturen orkar sig knappt över nollstrecket. Kanske är det då inte så svårt att förstå varför vi i Norden reser mer än många av våra europeiska grannar. Vi vill helt enkelt bara bort.  Och som en liten hjälp i regnet och kylan listar vi därför fem solsäkra resmål där det garanterat är varmt just nu.

 

1. Kanarieöarna

canarias

Med en snittemperatur som aldrig går under 21 grader och ett snitt på över 7 soltimmar om dan i lågsäsong är Gran Canaria ett säkert kort för den som vill fly kylan och det är inte svårt att förstå varför vi vallfärdar dit år efter år, efter år…

Jag bokar direkt

 

2. Cypern

cyprus

Med 340 soldagar per år ska man ha väldigt mycket otur för att inte få lite sol på näsan när man reser till Cypern. ( Vi letade faktiskt efter data för hur många soldagar Sverige har men kammade noll – vi hoppas att det inte betyder att det inte finns några)

Ta mig till Larnaca!

 

3. Dubai

dubai

Dubai är en ökenstad. Det ger goda chanser till värme. Idag är det till exempel 32 grader och 0% nederbörd. Ett säkert kort med andra ord.

Jag drar nu

 

4. Marocko

marocko

Marocko ligger i Afrika, och även om det råkar vara norra Afrika så är det garanterat varmare än 2 grader och snöblandat regn. Dessutom är det ett perfekt resmål för den som gillar att spela golf. Perfekt väder, perfekt sol, perfekt allt.

Grymt! ge mig en resa dit 

 

5. Rhodos

rhodos

Rhodos är den solsäkraste av de grekiska öarna och reser du i april kan du nästan vara säker på att solen skiner från en klarblå himmel. I april är det dessutom lågsäsong så du slipper den stora turistboomen.

It´s a deal – Rhodos here I come! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP