Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Paradisöar i Stilla havet och Karibien i all ära, de flesta av oss reser inte dit så ofta. Men det finns romantiska resmål för bröllopsresan eller en romantisk weekend på närmare håll. Här har vi tips på fantastiska hotell på några av de mest romantiska öarna i Europa.

 

1. Hotell La Palma – Capri

la-palma2

Är du ute efter lite glamour och stjärnglans är det Capri du ska åka till. Hit har kändisarna vallfärdat sedan mitten av 1800-talet. Är det jetsetflärd du vill ha efter är Capri helt rätt. Bor gör du bekvämt på pittoreska hotell La Palma som är Capris äldsta och mest romantiska hotell – byggt 1822 och ligger precis bredvid torget Piazzetta.

Ta sig till Capri: Enklaste vägen till Capri är med flyg till Neapel. Därifrån tar det ca 30 minuter med buss eller taxi till hamnen där du tar båten vidare till Capri.

 

2. Aegean Plaza hotel – Santorini

aegean-plaza-1

Fyrstjärniga Aegean Plaza hotel är inte bara beläget på en av de vackraste öarna i Grekland. Hotellet har även egen bröllopsservice och speciella arrangemang för dig som är där på bröllopsresa. Njut av de fantastiska solnedgångarna, tillbringa långa lata dagar på stranden eller vid poolen och frossa i härlig grekisk mat. Santorini gör ingen besviken.

Ta sig till Santorini: Ska du resa till Santorini så tar du flyget till Aten och åker sedan vidare med båt.

 

3. Hotel Park – Hvar

Hvar är en av de trendigaste och mysigaste öarna i Kroatiens södra skärgård. Här har självaste Bill Gates ett sommarhus och vi förstår varför. Hvar bjuder både på myllrande småstadsliv och fantastiska sol- och badmöjligheter. På boutiquehotellet Riva Hvar Yacht Harbour Hotel bor ni mitt på den populära strandpromenaden  med närhet till det mesta som ön har att erbjuda.

Ta sig till Hvar: Flyg till Split och ta färjan från Splits hamn till Hvar. Båtresan från Split till Hvar tar ca 1 timme.

 

4. Ta´Cenc hotel & Spa – Gozo

ta-cenc

På den lilla ön Gozo utanför Malta finns allt som behövs för en riktig bröllopsresa. Med 300 soldagar om året, fina stränder, härlig natur och massor att se och uppleva är Gozo en riktig hit. Femstjärniga hotellet Ta´Cenc erbjuder dessutom privat strand, flera pooler, restauranger, spa och bröllopsservice. Om ni inte vill behöver ni inte ens lämna hotellet.

Ta sig till Gozo: Ta flyget till Malta och sen färjan från Cirkewwa till Gozo. Färjan tar ca 20 minuter. Vill du färdas med stil kan du också ta helikopter från Maltas flygplats till Gozo.

 

5. Mykonos Blu – Mykonos

mykonos-blu

Kritvita sandstränder, klarblått vatten, ett stort utbud av chic shopping, trendiga restauranger och coola klubbar gör Mykonos till ett av de absolut hetaste resmålen i hela grekiska övärlden. Och på femstjärniga Mykonos Blu får du bara det bästa av det bästa. Utsikt över den fantastiska Psarou-stranden, SPA med massage, kroppsbehandlingar och skönhetsbehandlingar är bara några av sakerna du kan njuta av. Här finns också bröllopsservice för dig som drömmer om ett Mamma-Mia-bröllop.

Ta sig till Mykonos: Flyg till Aten och ta färjan till Mykonos från Pireus hamn. Färjan går ca 3 gånger om dagen i högsäsong.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP