Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

I den gröna öns huvudstad finns det mycket att se och göra. Vi har listat våra nio bästa tips för ett besök i Dublin!

DUBLIN_Kilmainham Gaol

1) Kilmainham Gaol

För historieälskaren är ett besök på det tidigare fängelset ett måste. Byggnaden är numera ett museum med guidade vandringar och utställningar med anknytning till dess spännande historia.

DUBLIN_whiskey

2) Irish Whiskey Museum

Res tillbaka i tiden och upptäck historien om den irländska whiskyns ursprung och väg mot berömmelse i det hypermoderna och interaktiva museet.

DUBLIN_park

3) National Botanic Gardens

En oas i staden – och det är alldeles gratis! Avsätt ett par timmar till att promenera runt det 19,5 hektar stora området och njut av blomsterprakten, skulpturerna, växthusen och 20 000 olika växter.

DUBLIN_guinness

4) The Guinness Storehouse

Att besöka Dublin utan att lära känna landets största export är nästan omöjligt. Gör en rundvandring på det sju våningar höga utställningsområdet och avsluta med en öl framför en av Dublins bästa utsikter.

DUBLIN_Oscar Wild statue

5) Selfie med Oscar Wild

I Merrion Square kan litteraturintresserade passa på att ta en selfie med en av Irlands största litterära personer. Där står nämligen Oscar Wild staty.

DUBLIN_Colorful Chalk Lined Up Ready For Art

6) Project Arts Centre

Dublins bäst bevarade hemlighet? Project Arts Centre är Irlands ledande center för samtidskonst med teater, musik, konst och dans.

DUBLIN_St Stephens Green

7) St. Stephens Green

Dublins mest centrala park rymmer både statyer, grönområden, gångvägar och en konstgjord sjö. Om vädret tillåter är parken den perfekta platsen för en picnic eller lunch mellan shoppingrundorna.

DUBLIN_national gallery

8) National Gallery

Irlands främsta konstmuseum slog upp dörrarna redan 1864 rymmer fler än 14000 objekt, varav 2500 målningar, från 1300 till 1900-talet. Inträdet till museet är gratis.

DUBLIN_guidedtour

9) Gratis guidad tur

Dublin ska upplevas och upptäckas till fots! Flera gånger per dag ordnas kostnadsfria rundturer med lokala guider som du ger dricksar i förhållande till hur mycket du uppskattar guidningen.

Lockad av ett besök i Dublin? Boka din resa här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP