Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Att resa gratis är nästan omöjligt, däremot finns det en massa saker du kan göra för att hålla nere kostnaderna. Vi har sammanställt några av våra bästa tips!!

shutterstock_577247746

1. Res i lågsäsong

Du kan spara mycket pengar genom att resa när det lågsäsong, till exempel i början eller slutet av en säsong. Förutom att priserna är lägre, är köerna kortare och tempot behagligare. Ett bra tips är att undvika veckor eller dagar som sammanfaller med skollov eller helgdagar såsom jul och påsk.

shutterstock_225290884

2. Boka tidigt

Priserna är ofta lägre ju tidigare du bokar resan. Ofta höjs priserna på flygbiljetter ju närmare avresan kommer. Det är också vanligt med boka-tidigt-kampanjer tidigt på året. Anmäl dig till nyhetsbrev för att inte missa några kampanjer.

shutterstock_341372324

3. Res mitt i veckan

Många väljer att resa över helgen eller på en veckoresa från helg till helg. Ofta är det då priserna är som högst. Spara pengar genom att resa mitt i veckan. En genomgång vi gjort av de senaste årens bokningar visar att det är billigast att resa på tisdagar, dyrast på helger. De billigaste bokningarna görs däremot på torsdagar.

shutterstock_269587178

4. Välj budgetresmål

Håll koll på hur mycket du får för pengarna genom att surfa in på en sajt för valutaväxling. Malaysia, Indien och Makedonien är länder som ger besökarna mest valuta för pengarna. Prisnivån är ungefär hälften i jämförelse med här hemma. Thailand, Polen, Bulgarien och Rumänien är andra budgetresmål.

shutterstock_551950852

5. Bo utanför city

Hotell utanför city eller en bit från sevärdheter är ofta betydligt billigare än de mitt i centrum. Kolla upp hur kollektivtrafiken fungerar på orten – och om det finns bra promenadmöjligheter – och välj ett billigt hotell som inte ligger mitt i smeten.

BLOG_thailand-Nang-Yuan-Island

6. Gratis aktiviteter

De flesta platser vimlar av bra aktiviteter som är gratis! Många museum har fritt inträde någon dag i veckan. Lokala marknader, parker, kyrkor, historiska byggnader och stränder är också platser som det ofta inte kostar något att besöka.

BLOG_street-food

7. Streetfood

Var äter lokalbefolkningen? Food trucks, marknader och mindre serveringar kan många gånger vara det perfekta sättet att lära känna den lokala matkulturen. Och det billigaste och godaste sättet att göra det på.

BLOG_public-transport-bus

8. Res kollektivt

Inled resan med att skaffa en karta över kollektivtrafiken på orten. Att använda buss eller tunnelbana är inte bara billigare än taxi, det kan också vara det perfekta sättet att upptäcka en ny plats på. Kanske finns det även cykeluthyrning?

BLOG_tablet-beach

9. Ring billigt

Utnyttja gratis wifi på hotellet och andra platser för att ringa gratis. Köp lokala telefonkort och använd dem när du och resesällskapet ringer till varandra. För att hålla nere kostnaden under resan kan du använda tjänsten MobiTrotter, en app för att ringa, ta emot samtal och surfa roamingfritt under utlandsresan.

BLOG_money-exchange

10. Lokal valuta

Det är ofta billigast att ta ut pengar i lokal valuta i bankomater på resmålet. Var uppmärksam mot uttagsavgifter från banker och kortföretag. Ofta är det mest lönsamt att registrera uttaget eller köpet i lokal valuta.

Vilket är ditt bästa tips för att spara pengar under resan? Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP