Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Ewa Winberg har bott i Barcelona i 12 år och är yogalärare, guide och hälsocoach. Här delar hon med sig av sina bästa tips om Barcelonas yogascen, gömda pärlor och vad som är bäst med den spanska staden off-season.

 

Barcelona

 

Yogascenen är stor i Barcelona. Vill man yoga utomhus gör Ewa det bland annat i Park de la Ciutadella nere vid hamnen, Parc del Guinardo ovanför Gracia och på stranden. Man kan också boka ett privat retreat med yoga på Ewas takterass med en hälsosam frukost efteråt. https://www.facebook.com/YogaInNature/

 

Barcelona

 

Ewas favoritrestaurang när det gäller tapas är Delicias som ligger i området Carmel. Och det är hon inte ensam om, den genuina restaurangen som är långt ifrån stylad eller hipp är också utnämnd att ha bäst patatas bravas i Barcelona av tidningen El Periodico. Menyn är klassisk med tapasfavoriter som bläckfisk i olika former, blodkorv och kroketter.

Calle Muhlberg, 1

 

En annan favorit är den peruanska restaurangen Santa ceviche med varianter på den klassiska fiskrätten från Peru. Om fisk, skaldjur och massor av lime är din grej ska du ta dig till det lilla hålet i väggen nära Placa d’Espanya.

Carrer d’Hostafrancs de Sió, 11

 

Är du mer sugen på en stökig pintxos-bar à la Baskien är Taktika Berri i Eixample ditt ställe.

Carrer de València, 169

 

Barcelona

 

För drinkar lite senare på kvällen är baren Chatelet Ewas favorit i Gracia. Trångt, fransk-inspirerat och cocktails för 6 Euro, inga tvivel om att det här är en hit.

Carrer de Torrijos, 54

https://www.instagram.com/chateletbar/

 

För en fika eller frukost hela dagen har Brunch and cake fattat grejen. Färgglatt, överdådigt och nånstans mitt i allt ändå nyttigt. Finns på flera adresser i stan men bland annat i Eixample på Carrer d’Enric Granados, 19 http://www.cupcakesbarcelona.com/shops-brunchcake/?lang=en

 

Barcelona

 

För en grön, ekologisk, slow food, raw food och glutenfri upplevelse, besök Blueprint foundation café. Det tillhör Blueprint foundation som är en konststiftelse för modern konst med galleri i El Born. Se en utställning, ät något gott och njut av den vackra miljön. http://www.blueprojectfoundation.org/en/el-cafe-en

 

Till sist tipsar Ewa om att solen skiner 300 dagar om året i Barcelona och att hennes favoritmånader i staden är april-maj och september-oktober. Lite färre turister och lite svalare, men vintern i Katalonien är ju alltid bra mycket varmare än i Sverige ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP