Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Dublin är ett resmål som tidigare legat lite i skuggan av London men som på sista tiden blivit allt mer populärt. Här är fem saker du absolut inte får missa när du reser dit.

irland-new-year1. Nyårsfirande

Nyår i Dublin liknar ingenting annat och det är inte en slump att Lonely Planet utsåg Dublin som en av topp fem städer att fira nyår i. Ps. Bokar du en resa till Dublin över nyår med oss ingår en biljett till Dublins New Years countdown concert.

guinness2.Guinness Storehouse

Ingen resa till Dublin är komplett utan en Guinness. På Guinness Storehouse får du en rundvandring i den ädla dryckens historia. Självklart ingår en pint i inträdet.

Kilingmanham-gaol
3. Kilmainham Gaol

Ett  gammalt fängelse som idag fungerar som museum med uppskattade guidade turer. Här har många kända brottslingar och upprorsmän avtjänat sina straff och avrättningar förekom ända in på 1920-talet.

st-patricks
4. St Patricks festival

Inget är väl mer Irland än St Patricks day? Dagen som infaller den 17 mars firas i dagarna fyra med den årliga St Patricksfestivalen. Förbered dig på en helt fantastisk,  galen och grön fest.

dalkey5. Dalkey Castle

Dalkey Castle ligger en bit söder om Dublin men är absolut värt ett besök. Ett äkta 1400-talsslott där det också bjuds på dramatiserade visningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig