Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Halloween närmar sig och drar över landet med kalla kårar. Läskiga platser, spökhus och historiska platser som framkallar rysningar i hela kroppen är bara något av det som väntar. Vissa kanske tror att det bara är myter men i själva verket sägs det vara sanna historier som ligger bakom. Låt dig skrämmas av några av de läskigaste platserna i världen, om du törs det vill säga…

 

1. Isla de las Munecas – Dockornas ö

isla de munecas

Har du någon gång funderat över att åka till Mexico City? Då kan det vara bra att veta detta innan du åker. Strax söder om staden ligger nämligen en liten ö, vid namn ”dockornas ö”, med en väldigt sorglig historia i bagaget. Legenden säger att en liten flicka drunknade i ån under väldigt mystiska omständigheter och dockorna blev därefter besatta av hennes ande. Lokalbefolkningen på ön säger att dem har sett dockorna flytta sina huvuden, öppnat sina ögon och att de har bevittnat att de även har viskat till varandra.

isla de munecas

Vägrar man tro på legenden så finns det en mer trovärdig historia bakom vad som egentligen hände. Flickan ska ha drunknat i ån och en vaktmästare på ön försökte desperat rädda flickan. En tid efter den tragiska olyckan hittade mannen en flytande docka i kanalen, som troligtvis tillhörde flickan som dog. För att visa respekt för flickan hängde han upp dockan i trädet. Mannen började därefter hänga upp ännu fler dockor i träden för att försöka behaga andarna som sägs ha hemsökt honom under en lång tid efter händelsen. Det var som en osynlig ond kraft hade honom under kontroll och efter 50 år av samma ritual om och om igen hittades mannen död.

Det som gör denna historia extra läskig är att han hittades på samma ställe och sätt som flickan gjorde för 50 år sedan. Frågan är om man verkligen vågar åka hit och se det med egna ögon… och vilken teori vågar man tro på?

 

2. The Stanley Hotel

the stanley hotel

Står du i valet och kvalet att välja hotell? Då kanske du vill tänka en gång extra innan du bokar just detta. Det sägs nämligen att the Stanley Hotel i Colorado, USA, är hemsökt. Både gäster och personal har berättat hårresande historier om vad som försiggår på hotellet. Man ska ha hört folk som dansat i hotellets egen balsal, någon som suttit och spelat vacker musik vid ett av hotellets piano och föremål som har flyttats från en plats till en annan. När man varje gång försökt hitta en bra anledning till de mystiska händelserna, fanns det aldrig någon rimlig förklaring. Vissa vågar påstå att den är grundaren av hotellet, Freelan Stanley, tillsammans med hans fru som hemsöker hotellet än idag. Freelans fru var pianist och folk vågar påstå att det är just därför man hör vaga ljud av pianot som spelar. Man har tagit dit experter vars expertis är paranormal aktivitet för att försöka utreda dessa mystiska saker som händer på hotellet, men ingen tycks ha en bra förklaring nog. Skulle du våga bo en natt i det hemsökta huset…?

 

3. Pluckley Village

pluckly village

Varför inte bara åka till England mest hemsökta by över halloween? Här finns det gott om spöken att vistas omkring enligt de flesta. Detta är en spännande plats för många med intresset kring andar och andra paranormala saker som sker i byn. Det finns många historier om vilka som spökar, några spöken har till och med fått namn. En kvinna som av misstag ska ha satt eld på sitt hus och brunnit inne, och som nu hemsöker byn. Det mest populära spöket är den skrikande mannen, som ska ha dött väldigt olycklig. Vad som är sant och inte det vet ingen, men människor flockas hit under halloween. Vågar du upptäcka den hemsökta byn efter detta?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP