Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

För vissa spelar platsen på flyget en jättestor roll. Vissa undviker konsekvent att sitta ovanför vingen, andra väljer alltid fönsterplats. Men vilken plats du väljer kan faktiskt säga något om hur du är som person. Enligt Yahoo travel finns det tydliga personlighetsdrag som påverkar vilken plats du väljer när du flyger.

 


Om du helst sitter närmast gången

Då är du förmodligen en introvert, frihetstörstande person med anlag för klaustrofobi
shutterstock_92733571

Frihet är viktigt för dig
Väljer du gången värderar du frihet. Du vet till exempel att du har möjlighet att ta en promenad i flygplansgången utan att behöva klättra över din stolsgranne.

 

Du är introvert
Intorverta mår psykiskt dåligt över att vara fast med okända människor i timtal (vilket du garanterat är på ett flygplan). De gillar inte heller att vara omgivna av människor på alla sidor utan håller sig hellre i utkanten. Sitter du vid gången har du minst en sida fri och dessutom en flyktväg om det blir för jobbigt.

 

All work – no play
Att titta drömmande ut genom flygplansfönstret är inget för dig. Chansen är bra mycket större att du ägnar flygresan åt att jobba eller läsa en bok. En studie visar dessutom att affärsresenärer i högre utsträckning väljer platser vid gången än vid fönstret.

 

Du gillar att ha kommando
Sitter du vid gången är du den första att prata med flygvärdinnan när det är dags att beställa något att dricka. Faktum är att du har stenhård kontroll över hela din rad eftersom dina stolsgrannar måste be dig om lov  för att till exempel gå förbi och ta sig till toaletten.

 


Om du väljer fönsterplatsen

Då är du en mysig drömmare som gillar nya upplevelser
shutterstock_198519170

Du värdesätter din privata sfär
Sitter du vid fönstret har du en vägg att vända dig mot om du vill undvika att interagera med andra människor. Dessutom kommer ingen någonsin besvära dig med att be om lov att gå förbi bara för att ta sig till toaletten.

 

Du är en mystyp
Mellan dig och fönstret kan du skapa ditt eget lilla krypin, det är mycket mysigare att kura ihop sig mot fönstret och du kan också klämma in en kudde mellan dig och fönstret för sköna tupplurar.

 

Du är en drömmare
Sitter du vid fönstret har du den bästa utsikten och kan drömma dig bort och fundera över alla de fantastiska platser du vill upptäcka.

 


Om du trivs i mittensätet

Då är du längst ner i hierarkin. Eller kanske intelligent och omtänksam?
shutterstock_127813148

Du är extrovert
Extroverta människor gillar social interaktion. Sitter du mitt emellan två okända människor på ett plan är chansen stor att du hittar någon att prata med.

 

Du är omtänksam
Ofta om någon väljer mittensätet är det för att de reser med en annan person som inte vill sitta i mitten, att ta mittensätet är då en osjälvisk handling av omtänksamhet.

 

Du är längst ner i hierarkin
Reser du med familj eller vänner och åker på att sitta i mitten (i motsats till att frivilligt sätta dig i mitten) är risken rätt stor att du helt enkelt inte har så mycket att säga till om i gruppen.

 

Du är oorganiserad
Hamnar du upprepade gånger på mittenplatsen kan det vara för att du helt enkelt är dålig på att planera i förväg. Lite framförhållning kan fixa det till nästa gång.

 


Om du bara reser businessclass

Då är du ett kontrollfreak. Eller så har du bara gott om pengar.
shutterstock_167757638

Du är rik
Åker du aldrig annat än business class är du antingen rik (eller så är din arbetsgivare det) eller så har du samlat på dig megamånga bonuspoäng.

 

Hur du än väljer att åka så har vi en plats till dig. Kanske dags att utmana ditt jag och testa ett nytt säte?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP