Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Dimenstionerna på bagaget spelar roll när du reser med lågprisflygbolag som till exempel Ryanair och Easyjet. Hur stort får handbagaget vara? Hur mycket är maxvikten på  och vad kostar det om man råkar få med sig övervikt är bara några av de saker som kan orsaka huvudbry när man bokar lågprisflyg. 

Men lugn bara lugn, Travellink har koll och här reder vi ut en del av de frågor som kan uppstå.

Foto: Giovanni G/ Shutterstock
Foto: Giovanni G/ Shutterstock

Handbagage på Easyjet

Easyjet tillåter bara ett (uno, ein, one, yksi!) handbagage med maxstorleken 56x45x25 cm inklusive handtag och hjul.
Det finns ingen viktgräns utan det är storleken på handbagaget som spelar roll.

Kommer du på att väskan är för stor när du befinner dig på flygplatsen kan du checka in den och lämna den i baggage drop mot en avgift på £ 30 (ca 400 kronor i dagens kurs). Tar du däremot med dig en väska och blir nekad att ta med den ombord är avgiften £ 45 (ca 600 kr) så det lönar sig att vara noga med måtten när du packar ditt handbagage.

Vad får du INTE ha med dig i bagaget?

Explosiva ämnen
Explosiva ämnen
Knivar
Knivar
Radioaktiva saker
Radioaktiva saker

 

 

 

 

 

 

Det finns saker man aldrig ska ha med sig när man reser och de flesta flygbolag brukar ha ungefär liknande regler. Grundregeln är att aldrig packa ner saker som kan skada dig själv eller andra, som till exempel sprängämnen, knivar, droger och radioaktivt material.

Fullständig lista över farliga saker  du ska undvika ➡️ http://www.easyjet.com/en/dangerous-goods

Checka in bagage med Easyjet

När du flyger med Easyjet ingår inte incheckat bagage utan det får du betala extra för. Varje person får checka in max 3 st bagage  och man betalar per bagage (reser ni två blir det alltså max 6 väskor – inte illa!).

20  – 32 kg

Normal maxvikt för incheckat bagage är 20 kg men du kan också köpa till extra vikt – 3 kilo i taget –  upp till 32 kilo. Detta gör du enklast (och billigast) online samtidigt som du checkar in. Det går att köpa till extra vikt på flygplatsen men då betalar du per kilo och det är också dyrare.

275 cm

Men det är inte bara vikten på väskan som spelar roll, flyger du med Easyjet måste du också tänka på storleken. Den totala storleken på ditt bagage får inte vara mer än 275 cm. För att räkna ut storleken lägger du helt enkelt ihop längden, bredden och höjden på väskan – allt över 275 cm går bort.

Höjd + bredd + djup får max vara 275 cm
Höjd + bredd + djup får max vara 275 cm

 

Undrar du över andra saker, till exempel hur mycket vätska man får ta med sig, om det är samma bagageregler för spädbarn eller om man får packa ner e-cigaretter hittar du alla svaren på Easyjet.com.

Ett svar på “Packa rätt för Easyjet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP