Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Är reslusten större än plånboken? Lugn, här kommer våra 10 bästa tips för att få mycket resa, boende och upplevelser för pengarna.

 

 1. Åk off season
  Har du möjlighet att undvika högtider och skollov för din semester, gör det. Det är inte bara flygen och hotellen som är billigare off-season, det brukar dessutom vara lägre priser och bättre öppettider på muséer, teatrar och andra aktiviteter.
 2. You snooze you lose
  Särskilt för långresor kan det vara god idé att boka långt i förväg för bästa pris. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inga kampanjer eller erbjudanden.
 3. Semester mitt i veckan
  Kan du ta ledigt några dagar mitt i veckan kan du spara mycket pengar på att resa då istället för på helgen. Statistiken visar att det är billigast att boka på torsdagar och flyga på tisdagar. Dessutom brukar hotell alltid ha lite längre priser och bättre tillgänglighet på vardagar.
 4. Flyg + hotell = sant!
  Visste du att du kan spara upp till 30% om du bokar en paketresa med både flyg och hotell? Det finns mycket att välja på och du ska ju ändå både flyga och bo, right?!
 5. Häng med lokalbefolkningen på bussen
  Att åka kollektivt är både ett billigt och kul sätt att ta sig fram i en stad. Slipp fastna i bilköer med taxi och passa på att spana in stadens street-mode. Med appen Citymapper kan du enkelt skriva in var du är och var du vill åka med kollektivtrafiken i 38 storstäder världen över.
 6. Sidewalk-supé
  Skippa finkrogarna och satsa på streetfood, foodtrucks och marknader istället. Då får du den lokala matkulturen och oftast de roligaste mötena med andra locals. Vill du spara in på frukosten också, de flesta hotell och hostel har vattenkokare, kaffe och te på rummet. Fixa en enkel frukost med färdiga grötblandningar och bröd från kvarterets bageri.
 7. Semestra smartare
  Vilket resmål du väljer påverkar också semesterkassan såklart. I Europa är bland annat Polen, Makedonien och Bulgarien prisvärda resmål och även om resan till Indien, Malaysia och Thailand är lite dyrare lever du desto billigare på plats.
 8. Research är gratis
  Med lite research kan du hitta många aktiviteter, guidade turer och annat som är gratis på semestern. Många muséer har dessutom en dag eller kväll i veckan när det är gratis inträde, läs på lite innan efter vad du är intresserad av.
 9. Koll på cashen
  Den lokala valutan är alltid bäst att handla i och eftersom bankomater och växlingskontor utomlands tar ut avgifter gör du bäst i att växla hemma. Spara kvittot så brukar du får växla tillbaka gratis om du skulle råka få några pengar över.
 10. Slipp dyr datatrafik
  Nu när roamingen är fri i Europa är jakten på wifi ett minne blott, tyvärr gäller det ju inte i hela världen än. Datatrafik i t ex USA är dyrt, passa på att låna på stora hotell eller i exklusivare butiker, de brukar ha gratis wifi och lösenorden hittar du ofta på Foursquare.

  Ja, svårare än så är det inte att ta sig iväg på semester, spana in en bra paketresa, ta ledigt en tisdag och växla in rätt pengar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP