Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Irland är mer än bara Dublin och Whisky. Vill du uppleva det bästa av den gröna ön kommer här 6 tips på saker du inte vill missa.

 

1. Dublin Writers Festival

Dublins författarfestival startade 1998 och är Irlands främsta litterära tillställning. Till den bjuds några av världens främsta författare in för att debattera, provocera, roa och fascinera. Om man får tro media, som bland annat skrivit att festivalen kan ”ståta med toppskiktet av den internationella arenans litterära talanger” och att det är ”landets mest uppskattade och tvivelsutan bästa litterära tillställning”, så kommer litteraturintresserade inte bli besvikna. Med mängder av föreläsningar, diskussioner, debatter, workshops, framträdanden och visningar är festivalen en grogrund för intellektuellt utbyte.

 

2. Jameson International Film Festival

jameson-film-festival

Denna festival har sedan starten 2003 vuxit snabbt och blivit Irlands största filmfestival. I år går The Jameson Dublin International Film Festival av stapeln mellan den 19 och 29 mars. Varje år delar dessutom festivalen ut Volta-priset, som går till personer som gjort en viktig insats för film. Priset döptes efter Irlands första riktiga biograf, ”the Volta Picture Theatre” på Mary Street i Dublin och har bland annat tilldelats Gabriel Byrne, Daniel Day Lewis, Consolata Boyle, George Morrison och Paolo Sorrentino.

 

3. Irish Open

Nordirland är verkligen golfens hemvist. Förutom de många banorna i världsklass och de proffs som utvecklat sin teknik här i Nordirland så kommer Irish Open i år att hållas vid Royal County Down i Newcastle. Omvärlden vänder återigen blickarna mot Nordirland när detta prestigefyllda arrangemang går av stapeln, från den 28 till 31 maj.

 

4. Upptäck landskapen i Game of Thrones

North Coast Sept 2011

Se myternas och legendernas landskap med egna ögon! Du kommer att mötas av den mäktiga natur där den hyllade HBO-serien Game of Thrones spelades in. Inspelningen av den episka fantasy-serien gjordes i Titanic Studios i Belfast och på olika platser runtom Nordirland. Vandra omkring i hjärtat av Seven Kingdoms och upplev det verkliga Westeros!

 

5. Titanic Belfast

Det är i Belfast du finner den tidigaste historien om Titanic. Där kan du lära dig allt om passionen och stoltheten hos dem som ritade och byggde den väldiga oceanångaren, och återuppleva Titanic-epoken då staden hade sin storhetstid. Historien är nu närmare än någonsin, tack vare världens största Titanic-utställning – Titanic Belfast.

 

6. Irländsk whiskey-guide

Digital StillCamera

Ireland Whiskey Trail är en gratis guide till Irlands bästa whiskeypubar, destillerier, hotellbarer och specialiserade whiskeybutiker. Den här whiskey-guiden, med gratis rundvandringskartor (eller app till smartphone) hjälper dig inte bara att hitta till Irlands destillerier utan också de bästa pubarna, hotellen och whiskey-butikerna. Där kan du njuta av den bästa whiskeyn och finner allt vad irländsk gästvänlighet kan erbjuda. Det är ett kall och en utmaning att lukta på, se, smaka och fånga de unika egenskaperna hos en äkta irländsk whiskey.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP