Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Om du har ont om tid men ändå vill uppleva Berlin till fullo, kommer detta inlägg berätta allt du behöver veta och lite till! Fortsätt läsa för att ta reda på vad man ska äta och dricka, vilken som är den bästa butiken, vilka museum som är värda ett besök och vad du ska göra på kvällen. Detta är Berlin i ett nötskal:

berlingermany

Att äta:

Berlin är känt för Currywurst och Döner kebab, men staden har också flera stora asiatiska restauranger. Om du vill prova vietnamesisk mat med en tysk twist, så ska du boka ett bord på Lemon Grass, en vacker restaurang som ligger i hjärtat av stadsdelen Friedrichshain.

Currywurst serveras ofta med pommes frites som toppas med currry.
Currywurst serveras ofta med pommes frites som toppas med curry.

Att dricka:

 Club-Mate! Denna koffeinhaltiga läsk är en hit bland lokalbefolkningen. Drickan kan avnjutas på egen hand eller som en cocktail, Club-Mate har relativt få kalorier och är inte lika söt som andra energidrycker. Du kan köpa denna läckra dryck i nästan vilken Späti som helst.

Club-mate innehåller ca 20 mg koffein per 100 ml, vilket är ungefär dubbelt så mycket som Coca-Cola.
Club-mate innehåller ca 20 mg koffein per 100 ml, vilket är ungefär dubbelt så mycket som Coca-Cola.

Saker att göra under dagen:

Det finns massvis av bra museer i Berlin, men ett som vi gillar något särskilt är Museum der Dinge i Kreuzberg. Där du kan hitta en omfattande samling av alla sorters vardagsföremål från förr i tiden tills nu, vi är säkra på att detta kan skapa en riktig nostalgitripp. Och om du älskar musik , måste du besöka The Ramones Museum i Berlin Mitte. I denna stadsdel hittar du också kända turistattraktioner som Brandenburger Tor, Museumsinsel och Gendarmenmarkt.

Museum der Dinge har många prylar från förr.
Museum der Dinge har många prylar från förr.

Saker att göra om kvällen:

Om du besöker Berlin på sommaren, har du mycket att göra och se. Sitt ute på en terrass nära Görlitz Park och njut av en iste eller titta på en film på utomhusbio i Hasenheide Park. Och om du vill utforska stadens nattliv, stanna till vid en av pubarna i Kreuzberg eller Friedrichshain för en drink eller två.

Berlin har många mysiga parker.
Berlin har många mysiga parker.

Bästa butiken:

Har du någonsin hört talas om en Späti? Dessa konventionella butiker är öppna dygnet runt och säljer alla typer av snacks och kalla drycker. Det blir inte mer bekvämt än så!

berlin späti affär
En späti-butik. Foto: Martijn van Exel. https://www.flickr.com/photos/rhodes/.

Trevlig resa!

Blev du också sugen på att uppleva Berlin? Boka din resa till Berlin här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig