Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Om du har ont om tid men ändå vill uppleva Berlin till fullo, kommer detta inlägg berätta allt du behöver veta och lite till! Fortsätt läsa för att ta reda på vad man ska äta och dricka, vilken som är den bästa butiken, vilka museum som är värda ett besök och vad du ska göra på kvällen. Detta är Berlin i ett nötskal:

 

berlingermany

 

Att äta:

Currywurst serveras ofta med pommes frites som toppas med currry.
Berlin är känt för Currywurst (serveras ofta med pommes frites som toppas med curry) och Döner kebab, men staden har också flera stora asiatiska restauranger. Om du vill prova vietnamesisk mat med en tysk twist, så ska du boka ett bord på Lemon Grass, en vacker restaurang som ligger i hjärtat av stadsdelen Friedrichshain.

 

Att dricka:

Club-mate
Club-Mate! Denna koffeinhaltiga läsk är en hit bland lokalbefolkningen. Drickan kan avnjutas på egen hand eller som en cocktail, Club-Mate har relativt få kalorier och är inte lika söt som andra energidrycker. Du kan köpa denna läckra dryck i nästan vilken Späti som helst.

 

Saker att göra under dagen:

Museum der Dinge har många prylar från förr.
Det finns massvis av bra museer i Berlin, men ett som vi gillar något särskilt är Museum der Dinge i Kreuzberg. Där du kan hitta en omfattande samling av alla sorters vardagsföremål från förr i tiden tills nu, vi är säkra på att detta kan skapa en riktig nostalgitripp. Och om du älskar musik, måste du besöka The Ramones Museum i Berlin Mitte. I denna stadsdel hittar du också kända turistattraktioner som Brandenburger Tor, Museumsinsel och Gendarmenmarkt.

 

Saker att göra om kvällen:

Berlin har många mysiga parker.
Om du besöker Berlin på sommaren, har du mycket att göra och se. Sitt ute på en terrass nära Görlitz Park och njut av en iste eller titta på en film på utomhusbio i Hasenheide Park. Och om du vill utforska stadens nattliv, stanna till vid en av pubarna i Kreuzberg eller Friedrichshain för en drink eller två. Berlin har många mysiga parker.

Blev du också sugen på att uppleva Berlin? Boka din resa till Berlin idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP