Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Börja din dag med att sträcka ut dig i en lyxig säng på hotell Straf, slick design i Milanos absoluta mittpunkt. Hotellet är populärt bland modeller och världspress under modeveckan och här bor du med gott samvete, Straf har ett tydligt hållbarhetsarbete. Alltifrån tvålen i badrummen till maten på restaurangen är väl utvalt, så löddra upp och njut, nu börjar en dag på stan.


Ät som en Italienare

Eftersom italienarna är världsmästare på sötebröd frukost är det bäst att ta det ute på stan hos några som kan. Pavé har en gedigen meny med fyllda smördegskreationer, choklad, pistagekräm men även brioche och surdegsbröd med pålägg för den som vill kolhydratsladda ordentligt. Den klassiska julfruktkakan Panettone har de också sin egen variant av året runt, en skiva av den står du dig på halva dagen.


Mot 20,000 steg

Dags för shopping, gå ut hårt och promenera till 10 Corso Como, konceptbutikernas moder som öppnade 1991 bjuder på mode, inredning och konst. Här hittar du märken som Alaïa, Margiela och Vetements och blir du helt matt av prislapparna kan du alltid pigga upp med en espresso i trädgårdscafét.

Är du sugen på märkeskläder utan hål i plånboken finns det flera bra outletbutiker på gångavstånd. Matia’s är en av de största i utbud och kvalitet med lika stor avdelning för dam- och herrkläder. Glöm outlets med nedslängda plagg i en korg att riva bland, det här är precis som en vanlig butik men med kläder från tidigare säsonger till snällare priser. Matia’s har även en butik med enbart barnkläder för små fashionistas. Prova också outleten DMAG som ligger i närheten, lite yngre och trendigare kläder.

Ta en promenad till Milanos gömda pärla Un Posto Milano och kom bort från shoppingstressen en stund. En gammal restaurerad gård från 1700-talet som ligger mitt i stan och numer huserar restaurang, guesthouse och aktiviteter. Ta en yogaklass, en bit mat och laga din cykel i den öppna verkstan.


Ta en paus

Strosa dig upp tillbaka till shoppingkvarteren och avsluta dagen ståndsmässigt på La Scala operan. Det anrika huset erbjuder opera, balett och konserter och salongen i sig med sina sex våningar av balkonger med totalt nära 2000 platser är värt biljetten. Operan har också ett museum med kostymer, historier om uruppföranden och överdådig italiensk design.


Som tur är har de också en restaurang som såklart serverar mat med guld i, var annars? Krogen Marchesi, döpt efter kocken Gualtiero Marchesi som bossar i köket, serverar traditionell milanesisk mat i modern kostym. Den välkända saffransrisotton toppad med bladguld är känd över hela världen.

Efter en sån måltid behöves något starkt för matsmältningen. Fonderie Milanese är hem för Milanos hippa publik med välskakade drinkar i baren. Under varma månader kan du njuta dagens sista suck ute på bakgården och vill du inte gå hem är det bara att hänga kvar till den generösa brunchen med alla kolhydrater du någon sin önskat dig.

Så greppa stegräknaren och ett par bekväma skor och visa Milano vad din kondition går för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP