Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Vad gör man när hösten är här, sommarsemestern känns avlägsen och det inte finns några helgdagar på kartan inom överskådlig framtid? Jo man bokar in en weekendresa förstås!

Hösten är dessutom den bästa årstiden för en weekendresa.Värmen hänger kvar längs medelhavet, storstäderna glöder av höstfärger och regnar det kan man alltid mysa på något härligt café. Här är min lista på några weekendstäder som är lite mysigare, lite coolare och helt enkelt lite bättre.

 1. Palma

  palma
  foto: Harald Brendel, Flickr

  Palma de Mallorca är kanske mest känt som sommarresmål men faktum är att Palma är en stad som kan besökas året runt. Här kan du botanisera bland härliga matmarknader, shoppa nästan lika bra som i Barcelona och hänga på mysiga caféer. Så packa träskorna, ta den obligatoriska flygplatsselfien och bege dig direkt till Palma utan att passera gå.
  >> Kolla in resor till Palma här

 2. Hamburg

  foto: Carsten Frenzl, Flickr
  foto: Carsten Frenzl, Flickr

  Hamburg som weekendstad lever lite i skymundan bakom Berlin men är minst lika värd ett besök. Visste du till exempel att Hamburg är världens tredje största musikalstad efter New York och London? För dig som letar efter något lite hippare  kan man säga att Hamburg är Berlins göteborska lillebror, lite ruffare, lite roligare, lite goare helt enkelt.
  >> Kolla in resor till Hamburg här

 3. Belgrad

  Belgrad
  foto: TisjB, Flickr

  Belgrad är äldre än Berlin, coolare än södermalm. Som en av Europas äldsta huvudstäder finns en historisk tyngd, men här blandas gammalt och historiskt med nytt och trendigt. Hippa stadsdelen Savamala är en av stadens äldsta delar, numera ett näste för klubbar, design och kulturevenemang.  Dessutom är det fortfarande billigt i Belgrad och förvånansvärt lite turister.
  >> Kolla in resor till  Belgrad  här

 4. Budapest

  foto: Moyan Brenn, Flickr
  foto: Moyan Brenn, Flickr

  När det blev omröstning på kontoret om vilken som egentligen var den bästa weekendstaden hojtades det högt om Budapest. Förutom att det är en av europas vackraste städer finns det mycket att göra.  I Budapest äter du fantastisk mat, promenerar och badar termalbad, extra mysigt när det börjar bli lite höst i luften.
  >> Kolla in resor till Budapest här

 5. Istanbul

  foto: Moyan Brenn, Flickr
  foto: Moyan Brenn, Flickr

  Enligt en av mina kollegor är Istanbul det ultimata resmålet oavsett när på året du reser och Istanbul får självklart en plats på listan över höstens weekendstäder. Vad gör man då i Istanbul? Jo man shoppar, går på hamam och tar turistiga bilder på pampiga Hagia Sofia. Sen  äter man gott och sover som en prinessa på lyxiga Boutique Saint Sofia.
  >> Kolla in resor till Istanbul här

footer logo
Skapad med till dig