Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min. läsning

De 5 vackraste stränderna i Frankrike

Vi är ständigt på jakt efter att ha de bästa och finaste, samma gäller när vi väljer stränder. I Frankrike behöver man inte åka långt för att finna de man söker. Och med detta vill vi presentera de 5 vackraste stränderna i de fantastiska landet – Frankrike!

 

1. Palombaggia strand på Korsika – den glittrande stranden

Den här stranden, mest känd på ön av sin skönhet, ligger söder om Korsika. Dess vita sand, turkosa vatten och sina röda klippor kantade av pinjeträd gör detta till ett sant paradis!

Palombaggia strand

 

2. Beach Aval Etretat i Haute-Normandie – den äventyrliga stranden

Denna strand är känd för sina magnifika klippor, Etretat, och är därför en av favoritstränderna bland turister. Om man vill dit för naturen rekommenderas det att man åker dit på våren eller hösten.

Beach Aval Etretat

 

3. Ladies Beach i Noirmoutier i Vendée – stranden för familjen

Åk inte till Noirmoutier utan ett stopp vid Ladies Beach. Njut av den vackra piren, dess rader av mimosa, men det är också en idealisk plats för familjen då det finns en rad roliga aktiviteter.

Noirmoutier strand

 

4. Beach Morgat Crozon i Finistère – stranden för den aktiva

Beach Morgat Crozon ligger längst ner i bukten av Douarnenez och här finner ni den perfekta stranden för sportfantaster: surf, paddla kanot och kajak, valen är många och det är bara att hitta något som passar dig!

Copyright : fred_v – Flickr

5. Den svindlande bäcken till Vau Cassis : den hemlighetsfulla stranden

Nås med båt eller efter en långpromenad när ni äntligen finner den vackraste kusten i Provence! Dess höga klippor och turkosa vatten kommer snabbt få dig att glömma hur jobbigt det var att ta sig dit. Den kallas hemligheternas strand för en anledning…

Vau à Cassis

 


    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP